Enguany els actes de l’Esquerra Independentista per la diada de l’Onze de Setembre a Figueres tenia per objectiu recuperar a vessant més reivindicativa i combativa de la diada que s’havia bandonat els darrers anys. Per això es van convocar un bon nombre d’actes sota el lema “Recuperem la diada, Independència!”. L’altra cosa destacable és que la recentment creada CUP Figueres ha participat activament per primer cop en la organització d’aquesta, juntament amb Maulets i SEPC.

 

11set_figueres_totEls diferents actes que han organitzat les organitzacions de l’Esquerra Independentista a Figueres (SEPC, Maulets, Assemblea La Volta i CUP) han comptat amb una important participació. Si dimarts van ser una trentena de persones les que van assistir al passi de vídeo i la taula rodona sobre els 40 anys de l’Esquerra Independentista a la comarca; la vigília de la Diada van ser més d’un centenar les que es van acostar a veure l’espectacle d’animació infantil del grup “El Pot Petit” i a sentir els parlaments de l’acte polític.Jordi Juan, advocat de la COS

En l’acte polític de la vigília de la diada hi van intervenir l’Aleix de Maulets, en Jordi Juan de la COS, un representant de Salvem l’Empordà i en Joan Font en nom de la CUP. En Jordi Juan, advocat del sindicat, ens va parlar de la crisi i com la combativitat afavoreix l’obtenció de millores socials per part dels treballadors.

El mateix dia 11 unes tres-centes persones van escoltar el concert del grup polifònic “Ara Pla” a la Plaça de l’Ajuntament i han cantat els segadors, en el marc de la campanya nacional de l’11 a les 12.

11set_figueres_bann