Comunicat de la COS davant la detenció de Serafín Castellano, delegat cessat del govern espanyol al País Valencià i antic Conseller de Governació de la Generalitat Valenciana i en teoria, màxim responsable de la lluita contra els incendis.

El 29 de maig de 2015, era detingut Serafín Castellano Gómez (per ser posat en llibertat sense passaport, hores després de la seua detenció). El primer alt càrrec de l’estat detingut per corrupció durant l’exercici del seu càrrec, en aquest cas, com a Delegat del govern espanyol al País Valencià, càrrec directament triat per Mariano Rajoy i la cúpula ministerial del PP.

Aquest 'senyor', abans de Delegat del govern espanyol al País Valencià, fou Conseller de Governació, màxim responsable per tant, de la lluita contra els incendis al País Valencià, entre els anys 2007 i 2014. En aquest període s’hi van produir almenys 3240 incendis forestals, destacant els més 514 de 2014 i 502 de 2012. Equivalent a més de 80.893 hectàrees, de les quals almenys 57.555 es van cremar el 2012… I tot això acompanyat de la mort d’uns quants companys del Servei d’Extinció d’Incendis, com els dos companys morts, i els diversos ferits, a l’incendi de la Torre de les Maçanes de l’agost de 2012.

Serà casualitat, després de veure aquestes xifres, que la seua detenció tinga a veure amb diverses "presumptes" corrupteles i suborns en contractes en matèria d’extinció d’incendis? NO. Nosaltres pensem que NO hi ha coincidències. Les polítiques dutes a terme per aquest sinistre personatge, juntament a la reforma de la llei forestal al País Valencià, de novembre de 2011, han permès tota aquesta barbàrie…

Com sempre ha fet la burgesia, han fet les lleis al seu gust, i s’han embutxacat els nostres diners a mans plenes amb total impunitat, sense importar-los ni la nostra terra ni les vides d’aquells que lluiten cada dia per defensar-la, bombers i brigades d’emergència.

La prova és que no només està imputat Castellano, sinó que també han caigut altres càrrecs polítics del PP, els alcaldes de Quartell i Alfara de la Baronia, al Camp de Morvedre… i sempre apareixen contractes amb empreses vinculades amb "l'extinció" d'incendis (mentre continuen destruint papers incriminatoris a marxes forçades), o temes urbanístics.

Però malgrat tota la seua màfia, malgrat tota la seua corrupció i putrefacció, no volem ni podem quedar-nos en la superfície del problema. Perquè tot això passa a causa de l’explotació a la qual ens mantenen brutalment sotmesos, tal com hem pogut veure amb el cas del company Pantxo. Company que va ser injustament i injustificadament acomiadat per plantar cara als amics de Serafín Castellano a la direcció de TRAGSA, responsables d’encobrir les actuacions irresponsables i imprudents que 'presumptament' van causar la mort de 2 companys a l’incendi de l’agost de 2012 a la Torre de les Maçanes.

Mentre el "senyor" conseller Castellano, i els seus amics, se n'anaven de cacera i dinars, pagats amb els nostres diners, i anaven omplint-se les butxaques, ens cremaven tot el País Valencià de punta a punta, deixaven vídues i orfes de camí, destruïen llocs de treball, o deixaven sense feina a companys honestos i dignes com el Pantxo

N’estem més que farts!! Prou d'impunitat. Prou de sang per culpa dels corruptes. Volem treballar per viure, no morir treballant. Ni oblit, ni perdó. Pantxo readmissió ja!

 photo web-Pantxo-Readmissio---0-responsables_zpsj6uudhqf.png