Aquest matí, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha presentat al Departament de treball la convocatòria de vaga (de 6.30h a 10.30h) a autobusos de TMB pel dilluns vinent 24 de febrer.

El transport públic de Barcelona viu una situació complicada des de fa anys per culpa de les decisions que han pres, en el passat i en el present, els dirigents polítics de CiU i PSC i la Direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

 

 

Decisions com el malbaratament dels recursos públics, les retallades en el servei de Bus i Metro, l’augment sistemàtic de les tarifes i la precarització en les condicions laborals-salarials, juntament amb la repressió contra els sindicats que han denunciat tot això, han anat generant un futur pitjor tant pels mateixos treballadors i treballadores de TMB, com també pels usuaris i usuàries del transport públic.

Des de fa vuit setmanes milers de persones que utilitzen el transport públic protesten contra el desmesurat preu de les tarifes. Han informat de les seves reivindicacions a les diferents poblacions, han presentat propostes i han realitzat aturades del metro, els ferrocarrils i el tren. Malgrat tot això, Santiago Vila, Conseller de territori i sostenibilitat i Xavier Trias, President de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), no s’han immutat i es neguen a tornar els preus de l’any 2013.

Des de la COS no només hem mostrat el nostre suport a les diferents mobilitzacions, sinó que hem denunciat constantment com es malbarata el diner públic i, fins i tot, hem presentat, juntament amb la Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona, una querella criminal contra el President i el Vicepresident de TMB per malversació de fons públics.

Alhora, també hem estat denunciant la retallada del servei d’autobusos que s’està donant de manera oberta i de manera amagada.

Entenem que un servei d’autobusos que s’empitjora i, a la vegada, s’incrementa el seu preu és un servei que no es defensa per la Direcció de TMB. Tot el contrari, el que es busca és perdre usuaris i usuàries per poder tenir una excusa per privatitzar-lo o exigir encara més retallades laborals-salarials als treballadors i treballadores.

L’acomiadament d’un treballador i el cessament de l’alta Direcció

Des del passat juny de 2013 la plantilla d’autobusos coneix que la Direcció de TMB va acomiadar a un conductor que es va defensar d’una agressió d’un passatger. Aquest conductor, avui en dia, no ha sigut jutjat per res. La Direcció va decidir unilateralment acomiadar-lo sense esperar cap judici.

Recordem que l’últim treballador acomiadat, Andreu de Cabo, va haver de ser readmès, després d’un any d’estar al carrer, per acomiadament nul, ja que havia sigut despatxat per la Direcció com a repressió sindical. La sentència és ferma.

Aquest és un motiu pels quals la COS convoquem el pròxim dia 24 de febrer de 6:30h a 10:30h. Rebutgem aquest acomiadament.

L’altre motiu és el cessament de l’alta Direcció de l’empresa per les retallades de serveis i les il·legalitats realitzades en àmbits laborals i sindicals.

La COS ha decidit que al Comitè de vaga d’aquesta aturada només posem al company Andreu de Cabo com a símbol d’un treballador acomiadat i readmès que representa al sindicat que convoca vaga per la readmissió d’un treballador acomiadat.

La resta d’afiliats i afiliades de la COS informaran de l’aturada a les cotxeres i secundaran la vaga.


 

El 24 de febrer

Des de la COS fem una crida a tots els treballadors i treballadores d’autobusos de TMB a secundar la vaga convocada.

A més a més, convoquem a tothom que treballa a l’empresa a portar els nostres motius per fer vaga a les diferents mobilitzacions que el moviment STOP PUJADES TRANSPORT realitzin aquell dia.

Treballadors i treballadores i usuaris i usuàries tenim un mateix objectiu comú: Defensar un Transport Públic de qualitat i per a tothom, amb drets laborals i sense repressió sindical.

Tal com diu l’Alcalde Xavier Trias, el 24 de febrer Barcelona serà una finestra al món. És el moment de què el món vegi que la població de Barcelona ja no pot suportar més tanta retallada, tanta corrupció i tanta impunitat.

Secció sindical de la COS a autobusos de TMB: http://costb.wordpress.com // @cos_tb // https://www.facebook.com/COSTB