La protesta tindrà lloc el dilluns 30 de desembre, a les 19.00 h, al metro Llucmajor (districte de Nou Barris), a Plaça Orfila (Sant Andreu) i a Plaça de la Vila (Gramenet), responent a l'anunci de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), d'incrementar, entre un 3 i un 8%, les tarifes de 2014.

La Trobada Alternativa de Nou Barris, Gent de Gramenet i Arran Sant Andreu espais polítics i organitzacions d'esquerres, junt a d'altres col·lectius, han convocat concentracions simultànees aquest dilluns 30 de desembre a les 19.00 h al metro Llucmajor (Nou Barris), a la Plaça Orfila (Sant Andreu) i a la Plaça de la Vila (Gramenet) per exigir la congelació de les tarifes davant la pujada anunciada del preu del transport públic a Barcelona i altres ciutats catalanes, per part de l'ATM.

 

Un desafiament als barris més castigats per la crisi, l'atur i les retallades.

Nou Barris lidera les xifres d'atur a Barcelona, amb un 19,4% i és el districte amb la renta mitja familiar més baixa. La ciutat de Gramenet registra un 21% i el districte de Sant Andreu també supera la mitjana d'atur registrat de la ciutat de Barcelona. Aquesta pujada del preu del transport representa un nou desafiament cap als veïns i usuaris que observen que mentre l'administració retalla serveis, retira ajudes i desnona famílies, castiga els qui aposten pel transport públic: per a molts, l'únic transport per anar a treballar o per la recerca de feina.

Consolidació d'uns criteris empresarials del servei públic

El bitllet més venut, la T-10, tindrà un cost de 10,30€. Això significa un 5,10% més que l'any anterior i un 68% més que fa deu anys. Aquest augment exponencial de les tarifes, converteix el transport públic, pagat per tothom a través dels impostos, en un luxe pels usuaris i en un autèntic transvassament de fons públics cap a les empreses que el gestionen.

Tot això passa mentre s'eliminen línies d'autobús, s'elimina el bus de barri els diumenges i festius i, des de l'any 2007, s'ha anat reduïnt un 10% el servei d'autobús entre setmana i un 25% els caps de setmana.

Direcció de TMB o la màxima expressió d'opacitat i d'espoli dels recursos públics

Mentre els barcelonins paguen el transport públic, l'empresa TMB que gestiona l'autobús i el metro de la ciutat, segons han denunciat reiteradament els seus treballadors/es, té una opacitat absoluta al voltant dels 603 membres de l'equip directiu, el seu salari fora de conveni i totalment desconegut, els cotxes oficials de què gaudeixen i el motiu pel qual càrrecs de PSC i CIU acaben ocupant llocs dins d'aquesta direcció.

Per aquestes raons, la Trobada Alternativa de Nou Barris, Gent de Gramenet, Arran i els col·lectius i organitzacions que s'hi van afegint, fan una crida al veïnat i treballadors dels districtes i poblacions a mobilitzar-se el pròxim dilluns 30 de desembre a les 19h al Metro Llucmajor (Nou Barris), Plaça Orfila (Sant Andreu) i Plaça de la Vila (Gramenet), amb un objectiu: Exigir la congelació del preu del transport públic pel 2014.

 

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) animem al cojunt del veïnat i les treballadores a participar activament de les diferents convocatòries.