3 anys de crisi. 3 anys de l a darrera ofensiva neoliberal de les grans patronals i els seus fidels servidors contra els drets socials i laborals del poble treballador. Ja han aprovat i estan aplicant la darrera Reforma Laboral,la Reforma de les Pensions,i estan privatitzant els serveis públics més bàsics per a tota la població: la sanitat, l’ensenyament, els transports públics, i privatitzant els aeroports. Per no parlar de l’atac a la Negociació Col·lectiva, i l’inici de la seua destrucció com a eina de defensa col·lectiva dels nostres drets com a classe. Com amb tot això, la gran patronal no en té prou, ja parlen tranquil·lament de retallar-nos els jornals i fer-nos treballar encara més (els que tinguen feina), o pagar-nos els jornals “en funció de la productivitat!!!”, mentre ells continuen repartint-se beneficis multi-milionaris.

ara_nosaltres_PosterA casa nostra, ja som més d’1.700.000 persones aturades; més de 300.000 persones aturades no reben cap tipus de subsidi; més del 45% dels joves està a l’atur; més del 60% de les persones soles majors de 65 anys viuen per sota del llindar de la pobresa, etc.


Mentre passa tot açò, els nous sindicats verticals -CCOO i UGT- continuen negociant com vendre els pocs drets que ens queden, per tal de treure el màxim profit possible per ells (més subvencions i  alliberats) .

I tot això quan ja tenim uns índex de precarietat global  que superen ja el 70% del total de la població dels Països Catalans. Situacions totes elles, que malgrat afectar ja a totes les capes de població (també ja a la gent més gran), continuen sent especialment virulentes contra el jovent, les dones i les persones migrants.


Si açò no fos suficient, als Països Catalans no fem més que patir atacs contra els nostres drets nacionals, contra la nostra llengua i cultura. Amb el tancament de les emissions de TV3 o els atacs continuats contra l’ensenyament en llengua catalana al País Valencià, els atacs contra els programes d’immersió lingüística o les consultes sobiranistes a la CAC, o els patits darrerament a les Illes o a la Catalunya Nord, etc.


Per tot açò, en una situació com l’actual, esdevé més necessari que mai una nova forma de fer sindicalisme. Ara més que mai les persones treballadores ens hem d’unir, organitzar-nos i lluitar. I no només als nostres centres de treball, sinó també als nostres pobles i barris, colze a colze amb totes aquelles organitzacions, col·lectius i persones que lluiten pel nostre alliberament com a persones, com a classe i com a poble.

Portem  mesos mobilitzant-nos, encara massa tímidament, però cada vegada de forma més decidida. Vam fer una Vaga General el 29S passat a tot l’estat espanyol, i una nova Vaga General i jornada de lluita el 27 de Gener. El seguiment no fou tan gran com voldriem, però l’exemple de valentia i dignitat expressat aquell dia ens continua esperonant.

La lluita de les persones aturades, i contra els desnonaments no fa més que créixer i sumar victòries. De mica en mica, anem superant la por a sortir al carrer, anem entenent que només lluitant podrem fer front a les retallades, i anem recuperant l’alegria de lluitar colze a colze amb companys i companyes que es troben com nosaltres.

Sense oblidar les lluites obreres i populars que van augmentant arreu del món, com passa a Grècia, els territoris ocupats del Sàhara, Tunísia, Bahrein, l’estat de Wisconsin als EUA, Islàndia, etc.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, fem una decidida crida a totes les persones treballadores del nostre país, a les organitzacions de classe i combatives, i als moviments populars de base a treballar per sumar esforços arreu de les nostres comarques. Avancem decididament en la construcció de la xarxa solidària unitària per fer front a les retallades i les privatitzacions… i avançar així de forma decidida fins poder convocar una nova VAGA GENERAL. Una Vaga General arreu dels Països Catalans,  per tombar aquest sistema explotador i destructor de les persones i dels pobles, i construir així una societat lliure i justa, sense persones explotades, ni explotadors!!

Diguem prou!! Les nostres vides no són un negoci!!

Contra les retallades: Organitza’t i lluita!!1r de Maig de 2011Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans