Davant l’aprovació de la Llei Iceta que preveu poder acomiadar qualsevol treballador o treballadora interina a partir del seu tercer any de treball concatenant contractes, si no s’aprova una oposició, des de la COS diem públicament que no es pot fer res més que estar-ne en contra.

Exigim la derogació d’aquesta llei (que ha comptat amb l’aval del “sindicalisme” institucional i superfinançat de CCOO i UGT) per antidemocràtica i antiobrera. En cap moment es té en compte la realitat de les desenes de milers de persones i famílies que s’hi veuran afectades. En cap moment es fa una valoració realista del procés d’oposició que cada dia és més i més injust (per no dir altra cosa), tal com estem veient en l’actual procés d’oposicions a l’ensenyament públic al País Valencià, amb tribunals que presenten més d’un 80% de persones suspeses sense cap possibilitat de veure les seues proves, ni de fer-ne una revisió amb unes mínimes garanties.

A més, durant la pandèmia no hem vist res més que tota una sèrie d’aprovació de mesures “socials” anunciades a “bombo i platerets”, però sense cap mesura real pel reforç de les plantilles de personal de les administracions que les haurien de posar en marxa (Seguretat Social, serveis públics d’ocupació, serveis socials, inspecció de treball…), el que ha portat a la denegació de la immensa majoria de peticions d’aquestes suposades ajudes públiques. Per no parlar de l’absoluta precarietat de les plantilles dels centres d’atenció primària, la tornada a les ràtios anteriors a la pandèmia en l’ensenyament públic (que ja està portant a la destrucció de milers de llocs de treball), o de la situació de les plantilles de bombers i bombers forestals arreu del territori, entre moltes altres.

Per tot això, des de la COS fem una crida pública a seguir reforçant els espais unitaris i de coordinació de lluita pels drets de totes i tots els treballadors interins, per tombar la Llei Iceta (un senyor que mai no ha treballat fora del PSOE o dels diferents càrrecs públics dels quals ha gaudit gràcies als nostres impostos), i per la regularització de tot el personal interí i per uns serveis públics de qualitat, universals i gratuïts per a tota la classe treballadora!

No al decret Iceta. Per l’estabilitat laboral del personal interí i temporal del sector públic. Per uns serveis públics de qualitat. Sindicar-se és defensar-se!