La Coordinadora Obrera Sindical, davant la campanya «No al adoctrinamiento» iniciada pel PP al País Valencià, i dels atacs de la fiscalia espanyola i de les forces de seguretat de l’estat als docents de Catalunya, volem manifestar:

1. El PP, com altres forces espanyolistes als Països Catalans, estan duent a terme una campanya per criminalitzar totes les persones, entitats i organitzacions que es dediquen a treballar per la nostra cultura i la nostra llengua. En aquest cas, l’objectiu és atemorir els i les docents del País Valencià, posar-los en el punt de mira de la seua diana. Després vindran les amenaces o les agressions. No és cap novetat. Des de l’anomenada transició espanyola, viscuda al País Valencià amb la batalla de València, el seu modus operandi ha estat el mateix: uns (partits polítics, mitjans de comunicació de masses…) es dediquen a assenyalar i criminalitzar, altres (feixistes) es dediquen a atacar amb total impunitat, perquè saben que compten amb la connivència o la complicitat de les forces de seguretat i el sistema judicial. Aquest estratègia també s’ha dut a terme a altres països. L’estat espanyol la va aplicar al País Bac amb el «tot és ETA», els Estats Units contra tots el moviment sindicalista i d’esquerres amb el maccarthisme, o la Turquia d’Erdogan contra els i les treballadores dissidents.

2. Aquesta campanya, al País Valencià, també s’està duent a terme als altres territoris dels Països Catalans, com ara les Illes. Però també ens referim a l’aplicació del 155, a la criminalització dels i les docents dels centres educatius del Principat. L’estratègia repressiva espanyola és la mateixa arreu dels Països Catalans. L’objectiu és acabar amb qualsevol intent de redreçament cultural i nacional als Països Catalans. L’estat espanyol mostra el seu tarannà real: centralista, antidemocràtic, feixista. No podem caure en el parany de veure aquests atacs com casos aïllats. Des de tots els racons dels Països Catalans hem de respondre davant qualsevol atac, ja siga a Alacant, Maó, Fraga o a Sant Andreu de la Barca.

3. El PP, com altres forces polítiques espanyoles (Ciudadanos o PSOE), també fan servir aquest discurs espanyolista i anticatalà per desviar l’atenció de la terrible crisi econòmica i social que viu l’estat espanyol, així com també per utilitzar-ho com a cortina de fum enfront dels nombrosos casos de corrupció que es destapen. Es tracta, a més, d’utilitzar aquesta estratègia per continuar retallant els ja minsos drets democràtics i perseguir qualsevol tipus de dissidència que es done a l’estat espanyol.

4. Els diferents governs del canvi, tant a les Illes com al País Valencià, o dels governs intervinguts de facto, enfront d’aquests atacs a la nostra escola, als i les nostres docents, a la nostra llengua i cultura, no poden continuar practicant política de l’estruç, no poden continuar mirant cap a un altre costat.

5. Però, si parlem d’adoctrinar, caldria assenyalar les nombroses escoles catòliques que compten amb diners públics. Centres religiosos concertats que adoctrinen en la religió catòlica arreu dels Països Catalans, i que fins i tot segreguen per sexe l’alumnat. Centres als quals, fins i tot els governs del canvi, continuen adreçant diners de tots i de totes. No volem cap religió a l’escola! Eixe és l’adoctrinament que cal eliminar.

Per tot això considerem que:

1. Ni el centralisme del règim ni l’autonomisme dels governs del canvi són la via per a l’alliberament dels Països Catalans.

2. Ni la misèria i l’explotació que patim com a poble treballador, ni l’opressió que pateixen els Països Catalans com a poble, es poden solucionar simplement demanant a l’Estat que ens done un tros més gran del pastís o pregant respecte.

3. El vertader problema que patim les classes populars dels Països Catalans no és si a l’Estat governen uns o altres sinó que el problema és el propi Estat espanyol, un Estat profundament antidemocràtic que no és més que l’eina de les classes dominants per reprimir la classe treballadora i les nacions oprimides.

Per una escola pública, de qualitat, democràtica, laica, no sexista i en català.

 

Sectorial d’educació de la Coordinadora Obrera Sindical

educacio@sindicatcos.cat
Facebook: Cos Educació
Twtter: @COSEducacio