Des d’Arran Barcelona i la COS volem mostrar el nostre suport a la lluita dels companys/es de la secció sindical de la COS a McDonald’s de La Maquinista contra l’explotació laboral i denunciar la repressió sindical que estan patint.

Les principals causes per les quals alguns treballadors/es de McDonald’s La Maquinista varen començar a organitzar-se sindicalment són, entre d’altres: impagament de salaris, horaris il·legals i interminables, absència d’aire condicionat, material en pèssimes condicions, i l’acomiadament de l’afiliat de la COS Alexandre Martínez. També hem de denunciar que les actituds masclistes són habituals cap a les treballadores joves. A això se li suma una actitud racista de l’empresa cap al col·lectiu de treballadors pakistanesos.

Per si tot això no fos suficient motiu per a desenvolupar lluita sindical, l’empresa es dedica a reprimir el treball sindical de totes les formes possibles. Els membres de la secció sindical de la COS han rebut recentment una demanda on se’ls acusa d’un delicte d’injúries i on se’ls demanen penes de vuit mesos de multa amb una quantitat diària de 6 euros a cadascun i una indemnització de 6.000  euros. Tot això, per repartir octavetes durant un piquet. L’empresa però, utilitza també altres formes de repressió sindical: trucades a la policia davant del repartiment de pamflets, impagament de salaris com a mètode de pressió, retirada del “plus de rendiment”, i altres arbitrarietats.

També creiem necessari denunciar el paper còmplice del “sindicalisme” pactista. Representat per CCOO en el comitè d’empresa, està deixant via lliure a l’empresa per precaritzar cada cop més les condicions de feina. Els seus membres, a més, gaudeixen d’unes condicions laborals notablement millors respecte a la plantilla. També intenten, per tots els mitjans, dividir als companys/es, per tal d’evitar la unitat d’acció dels treballadors/es. Per tant, actuen clarament com a “sindicat” de la direcció; col·laborant fins i tot en les tasques repressives cap al sindicalisme combatiu, amb la realització d’un “informe” contra la secció sindical de la COS, amb l’únic objectiu de reforçar judicialment la demanda repressiva.

Així doncs, ens veiem políticament obligades a solidaritzar-nos amb els i les que lluiten i a denunciar públicament a aquesta franquícia de McDonald’s i a l’empresari Jaime Ferrer Calbetó, propietari també d’altres quatre restaurants McDonald’s a la província, com el que són: EXPLOTADORS!

 photo pallassodigital_zpsgffvkwod.png

Per tant, tenint clar que la lluita al carrer i als centres de treball són l’únic camí per a l’alliberament de la classe treballadora del sistema capitalista i patriarcal, des d’Arran i la COS exigim a l’empresa:

1. La retirada d’aquesta demanda repressiva de manera immediata.

2. Què reconeguin la secció sindical de la COS com a interlocutora vàlida i que canviïn la repressió per vies de diàleg, amb la finalitat de millorar les condicions de feina des d’una perspectiva constructiva.

3. Què s’acabi amb les actituds racistes, masclistes i misògines per part de la gerència.

4. La readmissió del company Alexandre Martínez, acomiadat per les seves reclamacions de millora de les condicions laborals.

 photo repressiodigital_zpsvp2dl18x.png

Així mateix, demanem als veïns i les veïnes de Barcelona que no consumiu en aquest restaurant, mentre aquest continuï sense respectar els drets laborals de les treballadores i treballadors i no retiri la demanda repressiva.

Contra l’explotació i la repressió sindical: BOICOT McDonald’s La Maquinista!

 photo assetjamentdigital_zps7ldobmnf.png

Tota la informació sobre la campanya de boicot a l'establiment de McDonalds a La Maquinista la trobareu en aquest web: boicotmcdonaldsmaquinista.wordpress.com

També podeu llegir aquesta entrevista a David Martin, membre de la secció sindical de la COS al McDonald's de La Maquinista, publicada a L'Accent: “La precarietat no és només que no et paguin el sou o et facin un ERO, sinó una suma de petites coses”: http://laccent.cat/la-precarietat-no-es-nomes-que-no-et-paguin-el-sou-o-et-facin-un-ero-sino-una-suma-de-petites-coses/

 photo racistadigital_zpspxn45bca.png

ARRAN Barcelona, organització juvenil de l’Esquerra Independentista.
Coordinadora Obrera Sindical (COS), sindicat de l’Esquerra Independentista