Enmig d’un clima de crispació social, d’una onada de retallades de drets, de l’anunci de noves reformes laborals, els i les catalanes hem rebut una mala notícia.

Tenim la dubtosa sort d’acollir a casa nostra una reunió de l’anomenat Club Bilderberg. Aquesta reunió que fan cada any els membres més destacats de la superestructura capitalista occidental, és una mala notícia pel simple fet que s’hi apleguen individus amb càrrecs de responsabilitat en agents econòmics com la banca o les grans multinacionals; agents polítics com governs estatals o institucions internacionals; corporacions de mitjans de comunicació; i fins i tot científics i intel·lectuals.

I aquest fet és negatiu perquè reunió rere reunió, cimera rere cimera, aquesta elit està elaborant les noves polítiques per desenvolupar el sistema capitalista, i això, pel que hem anat veient, es tradueix en retallades salarials, de les pensions, privatització progressiva dels serveis públics (educació, sanitat, etc.). A més, per aplanar el camí, fa temps que fomenten la desmobilització i la criminalització de la lluita popular, i la desunió de les treballadores mitjançant el racisme.

Reunions com aquesta ens han de servir per veure que ells no paren, van per feina. I els precedents que tenim ens pinten un panorama ben galdós. Recordem que la reunió de l’any passat la ven fer a Atenes, Grècia. Sense saber del cert quin en va ser l’abast, sembla massa coincidència que escollissin aquell país, i la situació a què l’estan forçant ara les institucions europees. Però quedem-nos amb l’exemple de lluita i fermesa del poble treballador grec.

bilderb2És per això que des de l’Esquerra Independentista, des de la CGT, i des de totes les organitzacions que conformem el moviment popular català, cal que també anem per feina, i si bé fa gairebé 2 anys que estem apostant per dur la mobilització al carrer, per mantenir una pràctica sindical de classe, i reclamant la vaga general, ara ens toca assenyalar els responsables de la crisi.

Als i les anticapitalistes ens sobren les teories conspiracionistes i les pràctiques obscurantistes. El que tenim molt clar és que el capitalisme, a més de ser un sistema econòmic, polític i social, i un projecte ideològic de les elits d’arreu, té uns responsables directes, els qui més se’n beneficien, i els que vetllen perquè segueixi funcionant. D’aquesta mena són ells, els que es troben a Sitges. I perquè segueixi funcionant, els cal mantenir l’explotació de les majories, del poble, dels i les treballadores, proletàries, jornaleres, mileuristes, estudiants precàries, dones, immigrades, i joves. De nosaltres.

Per això, les organitzacions sotasignants, volem fer una crida a manifestar-nos dissabte, donant suport a la convocatòria de l’Assemblea pels Drets Socials del Garraf. Per expressar el nostre rebuig als qui es reuneixen a Sitges, al seu sistema, i al futur que estan dissenyant per a nosaltres. I al mateix temps, per enviar el nostre missatge internacionalista, als i les treballadores gregues, així com a la resta de pobles treballadors de la mediterrània, d’Europa i del món.

Preparem-nos per a la vaga general, dissabte 5 a Sitges, dimarts 8 arreu.
Contra les retallades, i per la justícia social: Unitat popular i consciència de classe.

CAJEI – CGT-Garraf – COS – Endavant-OSAN