Comunicat de les organitzacions de l’esquerra independentista de la Safor davant les agressions feixistes a la 26a Trobada d'escoles de Benirredrà.

La trobada d'escoles en Benirredrà ha estat un èxit de participació. Milers de pares i mares i les seues filles i fills han acudit al poble de la Safor, i han gaudit de tots els tallers i activitats. En un intent d’intimidar els i les participants de la Trobada, el GAV va convocar una concentració autoritzada per la delegació del govern espanyol, que ha estat un fracàs estrepitós amb només uns 25-30 manifestants. Front aquesta concentració un nombrós grup d'antifeixistes s’ha concentrat per denunciar les retallades socials i exigint una educació pública, de qualitat i en valencià.

Cinc joves que acudien a participar en la trobada han estat atacats per un grup de feixistes, i dos menors han hagut d’acudir a l’hospital. Durant la concentració la policia nacional espanyola ha identificat, escorcollat, retingut i assetjat a més d'una desena d'antifeixistes, així com, altres participants de la Trobada. En tot moment, la policia nacional espanyola ha protegit els blavers/ feixistes, i no ha mostrat cap interés a detenir o identificar els grupuscles que circulaven pels voltants de la trobada i que, finalment, han agredit dos menors.

La responsabilitat d'agressions com aquesta, resideix, a banda dels qui les executen, també, en aquelles institucions que les permeten i emparen, especialment la delegació del govern espanyol i policia nacional espanyola.

Mentre, un dels principals responsables polítics del balafiament, la corrupció, l'atur i l'explotació laboral al País Valencià, Alberto Fabra (PP), feia un míting a Gandia, uns carrers més enllà, els seus "tontos útils", protegits i emparats per la seua policia colonial, agredien menors i tractaven de boicotejar la festa d'aquells qui, diàriament, treballen per una educació de qualitat i en valencià per a totes.

Malgrat tot, ens hem de sentir orgullosos i orgulloses de la multitudinària assistència a la trobada així com d'aquells i aquelles exalumnes i alumnes que educades per mares, pares i professors i professores, com les que hui han acudit als carrers de Benirredrà, han plantat cara al feixisme, sense retrocedir un metre.

Per una educació pública, de qualitat i en valencià. No a les retallades. Sí a les trobades, no al feixisme.

17 de maig de 2014 Benirredrà (la Safor) Països Catalans

SEPC-la Safor | Arran-la Safor | COS-la Safor | Endavant OSAN (la Safor)

+info: http://www.antifeixistes.org/7572_agressio-nazi-contra-menors-joves-que-assistien-a-les-trobades-descoles-en-valencia-a-benirredra-hospitalitzats-per-una-agressio.htm