El passat divendres 11 de juliol tingué lloc una manifestació de protesta contra el bou embolat a Castalla (la Foia de Castalla).

Continuen les subvencions multimilionàries a la tauromàquia, mentre cada dia hi ha més i més persones treballadores passant gana.

 

 

 

 

La manifestació fou convocada per la comissió d'ecologia de Podem Castalla, amb les adhesions de la COS, que comença a organitzar-s’hi a Castalla, de la Plataforma Animalista de Villena (PAV), d’EUPV, Iniciativa Animalista de Castalla, Compromís Castalla, Partido Animalista (PACMA), PETA EU, FEDENVA, Natura i Gent Castalla, Cercle Podem d’Alacant, CUP Biar, PSAN de Castalla, i SI de Castalla.

El bou embolat no és cap tradició a Castalla i és una celebració on està més que provat que els animals pateixen moltíssim. Des de les organitzacions convocants i adherides considerem que aquesta mena de pràctiques haurien d’estar prohibides per llei… i en eixe sentit anem a lluitar fins a aconseguir-ho, més encara quan sabem que tenim davant tot l’aparell polític i propagandístic del govern del PP a la Generalitat Valenciana i a l'estat espanyol, que consideren la tauromàquia com a patrimoni cultural “de tots els espanyols”.

Nosaltres diem NO. No ens aturaran fins aconseguir que s'abolisca aquesta festa macabra, més encara quan, gràcies a l’acció militant i continuada dels col·lectius animalistes, ecologistes, etc., la nostra societat va prenent més i més consciència de la barbàrie d’aquestes pràctiques.

A més, des de la COS considerem que, en una situació com l’actual, de crisi sistèmica galopant, on cada dia que passa la classe treballadora veiem més mermats els nostres drets fonamentals, i fins i tot, la nostra pròpia vida, quan centenars de milers de xiquets i xiquetes passen gravíssimes dificultats per poder tindre algun menjar digne al dia, creiem un insult i una nova mostra del tarannà de qui ens mal governa, veure com la tauromàquia continua rebent subvencions multimilionàries (més de 300 milions d’euros a tot l’estat espanyol el 2012), amb diners públics… quan ara anuncien que volen “calmar la fam i la misèria” dels nostres xiquets i xiquetes amb poc més d’un milió d’euros pels plans d’emergència al País Valencià.

A la manifestació acudiren més de 100 persones, que feren el trajecte des de la Plaça de l'Ajuntament, passant per diversos carrers, fins al Carrer Constitució, davant la plaça portàtil de bous. Durant tot el recorregut es cridaren consignes com ara, "la tortura no és cultura", "el bou embolat no és tradició", etc. Al començament de la manifestació es va llegir un manifest unitari, i es feren parlaments d’algunes de les organitzacions adherides.

Noticies i vídeos de la manifestació a Diània.tv
http://www.diania.tv/noticies/mes-de-mig-centenar-de-persones-es-manifesten-contra-els-bous-embolats-a-castalla
http://www.diania.tv/entrevistes/no-comprenc-com-es-poden-menjar-pipes-mentre-un-animal-pateix-entrevistes-amb-motiu-dels-bous-embolats