No a la repressió contra els vaguistes de l’Aeroport del Prat!!

La setmana passada, la secció 21 de l’Audiència de Barcelona feia pública sentència del judici contra els 27 companys, treballadors d’Iberia, que ocuparen les pistes de l’aeroport del Baix Llobregat el 28 de juliol del 2006 en defensa dels seus llocs de treball.
Tal i com es temia, la sentència ha estat “exemplaritzant” contra els treballadors i contra el mateix dret bàsic a la vaga, ja que en la sentència, l’Audiència ha condemnat a 23 companys, dels 27 encausats, a 2 anys de presó (2 dels 4 absolts, són representants sindicals, tot i que la fiscalia demanava 4 anys per ells). Per “sort”, i en no comptar cap d’ells amb antecedents penals, no se’ls farà efectiu l’empresonament.

Davant d’aquests fets cal recordar els següents fets:
l’acusació particular fou formada tant per la empresa Iberia, com per AENA, com per la patronal “catalana” Foment del Treball. Sumant-s’hi tots els “afectats” per la justíssima lluita de les companyes i companys.
Que els companys jutjats, ho han estat, entre d’altres, per un delicte de “sedició”, aplicant-se una llei promulgada l’any 1964 en ple govern feixista del dictador espanyol Franco Bahamonde.
Que per primera vegada en molts anys, un grup de treballadors són condemnats a presó per exercir el seu dret bàsic a la vaga en defensa dels seus llocs de treball, tot just quan s’estaven privatitzant diversos serveis.
Que sense esperar a cap sentència, la companyia Iberia, es va dedicar a imposar greus sancions a una gran quantitat de treballadores i treballadors.
Que tal i com recordava el Comitè de Llibertat Sindical de la OIT, només es pot restringir el dret de vaga en els serveis públics quan es posi en perill la vida o la integritat de les persones. Cosa que no va ocórrer en cap moment durant les hores que va durar l’ocupació de les pistes.

Per tant, des de la COS, fem una crida pública a:

Fer mostres públiques de suport i solidaritat amb els companys condemnats.
Presentar tota mena de protestes i reclamacions tant a Iberia, com a AENA i/o a Foment del Treball.
Presentar mocions municipals als ajuntaments de la comarca del Baix Llobregat a favor dels treballadors i contra la decisió parcial (a favor de la patronal) dels jutges. Per l’anul·lació de la sentència i la retirada de totes les sancions imposades per Iberia.
Engegar les accions necessàries per impulsar xarxes locals i de barri de coordinació entre les diferents forces sindicals, col·lectius i moviments socials, etc., per fer front a la repressió contra el moviment obrer, per impulsar eines i mesures contra l’atur i la precarietat, i consolidar així unes bases mínimes per iniciar el procés de convocatòria de la Vaga General.

Països Catalans – Abril de 2010

Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans