El passat novembre de 2017, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) vam constituir una nova secció sindical a la Direcció Territorial d'Educació de València.

Amb aquesta nova secció sindical, des de COS-Educació al País Valencià ampliem les nostres estructures sindicals al sector de l'Ensenyament Públic no universitari i les Escoles Oficials d'Idiomes de la demarcació de València.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) som un sindicat de classe, socialista i feminista, i tenim el nostre àmbit d'actuació als Països Catalans. Lluitem per la superació del sistema d'explotació capitalista i del patriarcat, i per la construcció d'una societat lliure en una democràcia socialista. Som una organització políticament independent de qualsevol altra força política i econòmica, i no rebem subvencions de cap tipus. Les decisions les prenem de manera assembleària i no tenim alliberats sindicals que actuen d'esquena als afiliats, afiliades i militància del sindicat.

A la sectorial d'educació de la COS defensem unes condicions laborals dignes per a totes i tots nosaltres, treballadores i treballadors de l'ensenyament, i lluitem en l'actual context de crisi contra l'atur, la precarietat laboral que tantes i tants patim, i l'excessiva càrrega lectiva que no afavoreix l'exercici de la docència; defensem un pacte d'estabilitat laboral que millore les condicions de treball del professorat interí; promovem una visió igualitària i antijeràrquica de l'ensenyament; i estem a favor de la immersió lingüística.

Des de la COS apostem per engegar un moviment que defense un model d'educació pública i popular, sota el control dels treballadors i treballadores i del conjunt de la comunitat educativa; per la derogació de les contrareformes educatives; per una escola laica i no sexista, plenament integradora i en català.

Si busques un sindicat diferent en el qual pugues defensar de manera activa els teus drets laborals; un sindicat sense màfies burocràtiques; una organització combativa que estiga al teu costat en tot moment… No ho dubtes més: Afilia't a la Coordinadora Obrera Sindical.

Si en vols rebre més informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres a les següents adreces electròniques:

cos.educaciopv@gmail.com
horta@sindicatcos.cat
info@sindicatcos.cat
@COSeducacio

Taula rodona amb Inaki Aicart i presentació de la secció sindical COS Educació a València

El pròxim dijous 28 de desembre, a les 18.30 h al Casal Obrer i Popular de València, al carrer d'Olímpia Arozena Torres 42 (baix esquerra) al barri de l'Olivereta – Nou Moles, tindrà lloc una taula rodona sobre l'organització de la lluita per un ensenyament públic, contra les imposicions i retallades educatives, per la defensa de la llengua catalana, amb el company Inaki Aicart, membre de l'Assemblea Docent de les Illes. Amb aquest acte presentarem públicament la secció sindical de la COS a la Direcció Territorial d'Educació de València d'ensenyament públic no universitari.