La COS s'entristeix de la mort d'Antonio Cubillo, lluitador incansable que va patir la repressió de l'Estat espanyol al llarg de tota la seua vida per defensar la independència de les Illes canàries.

De la mateixa manera que l'Estat espanyol segueix oprimint els nostres pobles, nosaltres esperem que el poble canari i català seguisca lluitant pel seu alliberament nacional, social i de gènere. Endavant amb la lluita!

"Hi ha persones que lluiten un dia i són bones. N'hi ha d'altres que lluiten un any i són molt bones. N'hi ha que lluiten molts anys i són encara millors. Però n'hi ha que lluiten tota la vida. Aquestes són les imprescindibles…"

Bertolt Brecht (1898-1956)

"Els companys i companyes del Sindicat d'agricultura, turisme, hostaleria, begudes i alimentació de Portugal ens han fet arribar la seua solidaritat amb la mort del company Cubillos:

Estimados Companheiros,

Lamentamos a morte do companheiro António Cubillo e enviamos à sua família os nossos votos de pesar e de condolências bem como a nossa solidariedade neste momento particularmente difícil.

Igualmente enviamos a nossa solidariedade à vossa organização e à luta em defesa dos melhores valores humanos em que estais, como estava, envolvido o companheiro António.

Saudações Sindicais,

A DN/FESAHT
Joaquim Pires"