La Coordinadora Obrera Sindical (COS) expressem el nostre més absolut rebuig i condemna a l’enèsima agressió feixista a València, en aquest cas durant la cavalcada de les Magues de Gener amb motiu de la celebració de la Festa de la Infantesa.

Es tracta d’una celebració de caràcter laic que es va realitzar per primera vegada al gener del 1937 per a rebre l’arribada de l’hivern i amb ell els xiquets i xiquetes refugiats procedents de les zones ocupades pels feixistes.

En l’edició d’aquest any grups de feixistes han intentat impedir el normal desenvolupament d’aquest acte festiu amb amenaces, insults i agressions físiques als participants, amb la passivitat de les forces policials, que han arribat a fer fora de les voreres a famílies amb criatures que miraven la desfilada. A més a més, agents tant de la policia nacional espanyola com de la policia local han deixat pas lliure als feixistes que pretenien irrompre enmig de la cavalcada.

Els feixistes han agredit físicament i verbal diversos companys i companyes de la COS, d’Estrela Roja de Benimaclet, de Ca Bassot, de la Societat Coral El Micalet, d’Escola Valenciana, del grup El Tudell, dels Gegants de Benimaclet, de Bufalí de la Malva-rosa i del Rossejat de Torrent.

Tornen a repetir-se escenes de violència feixista com les que ja hem vist en altres ocasions (9 d’Octubre, Aplec del Camp de Túria, etc.). Mentre els moviments de l’esquerra treballem dia a dia per aconseguir una societat més justa i solidària, els feixistes campen amb total impunitat i amb el vistiplau de les estructures de poder i la complicitat dels seus silencioses còmplices que l’utilitzen com a força de xoc.

Davant aquesta nova agressió feixista no podem quedar-nos de braços plegats. Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) fem una crida a tots els col·lectius i organitzacions de classe, antifeixistes i d’esquerra per a coordinar-nos i aturar aquesta escalada de violència abans no siga massa tard. Ahir com avui, la lluita continua.

 

CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!

CONTRA EL FEIXISME, NI UN PAS ENRERE!

 

València, l’Horta. 12 de gener de 2020

Coordinadora Obrera Sindical (COS)

Sindicat per a l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans