El passat 3 d’abril, després de setmanes d’una intensa lluita portada endavant fonamentalment per les companyes de la Coordinadora de Professorat Interí, els representants CCOO, UGT, CSIF i ANPE, de la mà de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, signaren l’acord de l’interinatge de l’ensenyament públic del País Valencià.


Amb aquest, per primera vegada a la història, uns sindicats minoritaris al sector aproven en la mesa del sector canviar l’ordenació de les bosses de treball del personal docent. Així, prevaldran les notes obtingudes en l’oposició, davant totes les altres competències i puntuacions obtingudes pels interins. A més, també s’accepta que en 2014 no hi haurà oferta pública d’ocupació acumulant-se al 2015. És a dir, canvien uns treballadors per altres, en funció dels interessos del PP, i dels sindicats signants.


Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), considerem que la signatura d’aquest pacte representa la major traïció contra el dret al treball d’una part molt important del conjunt del professorat interí, i un nou atac brutal contra l’ensenyament públic… El PP, gràcies a CCOO, UGT, ANPE i CSIF, expulsen a més de 1400 companys i companyes, i podran acabar arribant a expulsar a 5200 professors i professores interines del sistema educatiu públic.

El PP, CCOO, UGT, CSIF i ANPE, empitjoren clarament les condicions per a obtindre una plaça, empitjoren la qualitat de l’ensenyament públic (més massificat i amb menys recursos). Culpabilitzen i criminalitzen al professorat del fracàs escolar (els joves del PP ja promouen campanyes de persecució pública dels i les ensenyants no ‘afins‘), i se n’obliden que estem com estem per la manca de compromís, pels deutes, per la manca d’inversió, i per la manca real de personal… Per democràcia, justícia i llibertat, necessitem més mestres, més professors i professores… no menys.

Els ‘sindicats‘ del règim, CCOO, UGT, CSIF i ANPE, estan usant les excuses de sempre (‘és la menys dolenta de les alternatives‘), i neguen l’assemblearisme, i l’acció sindical democràtica en base a la lluita de classes (lluita de classes que estem perdent, fonamentalment per la seua política traïdora dels darrers 35 anys).

El PP, CCOO, UGT, CSIF i ANPE, amb aquesta desregulació i rebaremació, no fan res més que amagar la privatització de les borses públiques de treball i potenciar la selecció ‘a dit‘, que implica i potencia la LOMQE del PP. Des de la COS diem que la LOMQE ja és la llei també de CCOO, UGT, ANPE i CSIF. La Generalitat Valenciana, amb el PP, i els seus fidels súbdits de CCOO, UGT, ANPE i CSIF, és el primer territori de l’estat espanyol en aplicar aquestes mesures marcades per la LOMQE. Com sempre, la classe treballadora del País Valencià, hem de veure com els “nostres” dirigents (polítics i sindicals), ens venen per quatre xavos a Madrid. Sempre som els primers en patir totes les barbaritats que ens preparen… I els darrers en rebre el que realment és nostre.

Des de la COS donem suport a les mobilitzacions convocades per la Coordinadora del Professorat Interí, el 13 d’abril a Castelló de la Plana, Elx i València, i les assemblees comarcals dels dies 9, 10 i 11 d’abril.

Fem una crida a continuar participant de la lluita i la mobilització per la defensa de l’educació pública, de qualitat, laica, en català, no sexista, gratuïta, per a la classe obrera.

Per l’educació pública, de qualitat, laica, en català, no sexista, gratuïta… ni un pas enrere!