El Bloc Unitari Anticapitalista de València va organitzar aquest acte el passat 30 de maig a Burjassot.

El passat 30 de maig coincidint amb la jornada de Vaga General convocada al País Basc meridional (els territoris d’Àlaba, Biscaia, Guipúscoa i Navarra), diverses persones de les organitzacions que conformen el Bloc Unitari Anticapitalista de València (el qual en forma part la COS l’Horta) es va concentrar davant l’hipermercat Eroski, al Centre Comercial Alban, a Burjassot (l’Horta Nord) per mostrar la seva solidaritat amb la lluita de les treballadores basques.

Una volta desplegada la pancarta i repartits els fulls informatius es va llegir el comunicat del BUA on s’expressava la solidaritat amb la majoria sindical del País Basc. En els fulls repartits, que podeu llegir aquí, s’informava de la situació de les treballadores d’Eroski que pateixen una situació d’indefensió i injustícia front la jerarquia d’una (pretesa) “cooperativa” que deixa sense dret a subsidi per desocupació a les treballadores que no en són sòcies. Les condicions laborals de les treballadores d’Eroski, encara que són totalment desconegudes a l’Horta, són patides per totes les persones que treballen en aquesta empresa, siga quin siga el lloc on es trobe situada.

Fins a quatre furgons d’agents antidisturbis de la Policia Nacional es van presentar a la concentració i més de dues dotzenes d’agents policials es dedicaren a interrogar, intimidar i identificar a la gran majoria de persones que s’aplegaren en la concentració sota excuses inventades i impediren a les concentrades accedir a l’interior del centre comercial per informar de l’acte de solidaritat amb la jornada de Vaga General convocada al País Basc. Però estos fets no impediren que les concertades continuaren repartint els fulls informatius i cridant consignes durant l’hora i mitja que durà la concentració.

Web del Bloc Unitari Anticapitalista