L’Assemblea dels/les marroquins/es de Mataró, conjuntament amb CGT, COS i CATAC, denuncia el tracte discriminatori per part de l’INEM cap a les persones migrades.

Més de 200 persones s’han concentrat durant el matí del dimarts 21 de maig davant l’oficina de l’INEM de Mataró, convocades per l’Assemblea dels/les marroquins/es de Mataró, CGT, COS i CATAC per denunciar la discriminació que pateix el col·lectiu migrant per part de l’INEM a l’hora d’accedir a les prestacions. Aquesta sovint pren forma d’identificacions exhaustives i desinformació sobre el període de vacances. Per l’incompliment del període de vacances, prescrit en quinze dies, alguns ciutadans d’origen marroquí han acumulat multes fins els 34.000 euros.

 
 
 
 
Representants de la l’Assemblea dels/les marroquins/es, la CGT i la COS han entregat per registre un escrit denunciant la insuficiència del període de vacances, que no s’equipara al d’altres estats europeus i exigint una millor informació i solucions per les persones multades.

També s’han reunit amb la directora del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) de l’oficina de l’INEM a Mataró. La directora ha admès que la legislació s’havia endurit amb aquest col·lectiu, però ha assegurat que no existeix cap directriu per part de la Direcció Provincial ni el Ministeri per tal de dificultar l’accés de les persones migrades a les prestacions. Tanmateix, el representant de l’Assemblea dels/les marroquins/es ha denunciat que a l’oficina de Mataró s’han donat casos de discriminació cap a treballadores magrebines, fets que la directora ha hagut d’admetre.

La concentració ha acabat informant als assistents sobre la reunió i instant-los a exigir amb més mobilitzacions la igualtat de drets, la no discriminació, la revisió de la normativa d’aquest dret universal. La concentració s’ha acabat amb consignes com “Contra el racisme, solidaritat”, “Cap persona és il·legal” i “Si que es pot, però no volen”.

 
 
Assemblea Territorial de la COS al Maresme


21M-mataro-0121M-mataro-0321M-mataro-04