Comunicat en .PDF

 

Després de parlar-ne durant setmanes, i sota les amenaces de les “filtracions” fora de micro, i de les “recomanacions franco-alemanyes”, divendres 10 de febrer el consell espanyol de ministres va aprovar la nova contrareforma laboral.
Ara més que mai, el poble treballador dels Països Catalans, al sud de l’Albera, tenim la necessitat de dotar-nos de les eines organitzatives necessàries per superar la situació actual de destrucció continuada dels nostres més elementals drets socials, laborals, nacionals, i fins i tot, humans. Per poder decidir lliurement, per defensar els nostres llocs de treball, i construir la nostra llibertat.  

Fem una crida a totes les persones treballadores a respondre de manera clara i contundent a l’aplicació d’aquesta nova i salvatge contrareforma i a participar activament en TOTES les mobilitzacions que s’hi convoquen arreu del país, amb blocs unitaris i combatius, per tirar enrere les mesures acordades.

El Consell espanyol de ministres no ha fet res més que aprovar la contrareforma laboral que se’ls hi demanava des de la gran banca, des de l’FMI i la UE; i aprofundeix en la destrucció accelerada dels drets més elementals, i de qualsevol condició laboral mínimament digna que quedés a casa nostra, seguint l’estel dels darrers 30 anys de pactes, “reformes”, “acords”, etc., signats pel PsoE, CCOO, UGT, CyU, etc., i que ara li han aplanat el camí al PP. A més, en ser un decret llei, la reforma ha entrat en vigor avui dissabte 11 de febrer, una vegada publicada al BOE, encara que després en el tràmit parlamentari puga sofrir canvis (que donades les declaracions de CyU, encara poden empitjorar-la més)

Més enllà de les absurdes i falses justificacions del PP, ni queda cap dubte en que l’objectiu real és incrementar encara més el poder de la patronal en les relacions laborals, aprofitant la crisi econòmica per disciplinar i afeblir a la classe treballadora i al moviment sindical en general, i al de classe en particular. Ja que, tot i les contínues referències a la “creació d’ocupació” i la seua estabilitat, en realitat tot ha girat al voltant de l’abaratiment encara més dels costos de l’acomiadament, i el fet de facilitar l’aplicació dels ERO i els acomiadaments col·lectius i/o disciplinaris.
Ja han eliminat els contractes amb indemnització de 45 dies / any treballat (per acomiadament improcedent), substituint-los per un únic d’indefinit de 33 dies / any treballat i un màxim de 24 mensualitats!!
Es generalitza l’acomiadament objectiu per causes econòmiques amb indemnització de 20 dies per any treballat (si ja era fàcil d’aplicar gràcies al PsoE, ara encara ho serà més). És a dir, les empreses ja poden acomiadar justificant simplement una caiguda de les vendes, encara que continuen obtenint beneficis. En definitiva, legalitzant la descapitalització de les empreses, i facilitant les deslocalitzacions, etc.
A més, encara s’afebleix més la negociació col·lectiva, facilitant-li encara més a les empreses la desvinculació dels pactes en conveni, tant en matèria salarial, com en condicions laborals.

A més, si amb tot açò no tinguérem prou, als pactes i atacs signats per la generalitat de CyU, a la CAC, ara resulta que la generalitat del PP, a la CAPV, assoleix un nou pacte entre ells, CCOO, UGT i CIERVAL per retallar encara més els salaris i els drets de les persones treballadores del País Valencià. Tot açò seguint la línia més dura i ultraliberal marcada des de Madrid pel PP, CyU, CEOE, etc., i també des de Brussel·les, Paris i Berlin, per l’FMI, la UE, etc.

Cada dia que passa és més evident que les persones treballadores dels diferents territoris dels Països Catalans necessitem disposar de forma urgent d’instruments que ens possibiliten decidir per nosaltres mateixa. Decidir les nostres condicions salarials i de treball, decidir les nostres polítiques socials i econòmiques. Decidir, en definitiva, les nostres condicions per garantir la nostra supervivència, llibertat i independència, com a persones, com a classe treballadora i com a poble. I sobre tot, evitar així, que siguen alguns liberals, burgesos i grans empresaris els que vulguen marcar el camí vers el “nostre alliberament”.
Ja està bé d’imposicions capitalistes, regionalistes i colonialistes!!
Ja està bé de dictats de Madrid, de Paris, de Brussel·les o de Washington!!

El Poble Treballador de Galiza, és el primer a l’estat espanyol en posar-se en marxa per fer-hi front a aquesta indignitat anunciant una Vaga General Nacional a Galiza per la darrera setmana de març. Així doncs, fem una crida a mobilitzar-nos a casa nostra per eixa mateixa data, en una Jornada Nacional de Lluita arreu dels Països Catalans, per tal de mostrar el nostre rebuig frontal a aquesta nova contrareforma laboral, i avançar amb fermesa en el camí de la preparació i convocatòria de la Vaga General al nostre país.
Aquesta és l’única manera de defensar no només els nostres drets laborals, sinó també de poder materialitzar el canvi social que permeta que siguem les persones treballadores, i no el capital, el centre i l’eix fonamental de la transformació i canvi real i radical que necessitem a casa nostra i a tot arreu.

Fem una crida humil i sincera a totes les persones treballadores dels Països Catalans a organitzar-se, mobilitzar-se i respondre de forma contundent a l’aplicació d’aquesta nova contrareforma i totes les retallades que ens estan aplicant.

 

La llibertat real i plena només podrà ser obra de les persones treballadores… posem-nos-hi!!

Contra tota imposició. Contra tota retallada. Contra tota indignitat.
Per la nostra dignitat i llibertat. Pel futur de les nostres famílies i de la nostra terra.
Per la terra i pel treball… Avancem cap a la Vaga General!!

València – Barcelona, Països Catalans, 11 de febrer de 2012

Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans
www.sindicatcos.cat / info@sindicatcos.cat