Dissabte 22 d’octubre tingué lloc a Barcelona una fracassada concentració del partit feixista “Falange Española de las JONS” (hereva del partit de Franco)


Comunicat Unitari de l’Esquerra Independentista del Barcelonès:

Dissabte 22 d’octubre es durà a terme a Barcelona una concentració del partit feixista “Falange Española de las JONS”, formació hereva del partit del dictador Franco. Aquesta ha estat convocada davant la seu de l’entitat Òmnium Cultural, i ha estat autoritzada en totes les seves pretencions per part de la Conselleria d’Interior que dirigeix Felip Puig. Davant aquests fets, des de l’Esquerra Independentista volem fer les següents consideracions:

Denunciem enèrgicament que el Departament d’Interior hagi autoritzat una concentració de caire feixista a les portes de la seu d’Òmnium Cultural. En aquest sentit, cal recordar que ja el 12 d’octubre la passivitat del govern va fer possible una concentració feixista a Montjuic i un concert neonazi al Poblenou, i dies abans un acte de Plataforma per Catalunya a la Plaça Sant Jaume.

Volem fer arribar el nostre suport a Òmnium Cultural i a totes les persones que han estat i són víctimes del feixisme, i a totes les persones qui lluiten cada dia per acabar amb aquesta xacra per a la societat.

Posem de relleu, una vegada més, l’intolerable doble raser amb que actua Felip Puig. Mentre autoritza i protegeix concentracions feixistes, persegueix i multa a desenes d’antifeixistes que es van manifestar contra el discurs xenòfob de PxC.

Aquests fets se sumen ja a la llarga llista d’arguments per exigir, ja no la dimissió, sinó el cessament immediat del Conseller d’Interior.

Per tot això, exigim al Departament d’Interior que no toleri un acte feixista amb una clara intenció coaccionadora vers Òmnium Cultural i el conjunt d’entitats i persones que treballen per la llengua i la cultura catalanes, així com la fi de la repressió als i les antifeixistes que ho denuncien.

El feixisme avança si no se’l combat! Barcelona antifeixista!

A Barcelona, 21 d’octubre de 2011

 

Organitzacions signants:

CUP de Barcelona

Endavant (OSAN)

Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)

Coordinadora Obrera Sindical (COS)

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)

Maulets, el jovent independentista revolucionari