El 7 de Novembre, el conjunt del Poble Treballador dels Països Catalans no podem oblidar, devem recordar, que es compleixen 353 anys de la signatura del Tractat dels Pirineus, mitjançant el qual la Catalunya Nord quedava ocupada en mans de l’imperialisme francès. Fa 353 anys, les comarques del Conflent, el Rosselló, el Vallespir, el Capcir i l’Alta Cerdanya foren separades culturalment, políticament i econòmica de la resta del país, entrant per la força a l’estat francès.

Des de llavors, l’imperialisme hipercentralista francès ha usat totes les armes a la seva disposició per eliminar la llengua i la cultura catalanes (en un autèntic genocidi cultural), fins a l’eliminació física de les persones treballadores de la Catalunya Nord (com vam poder patir fins ben passada la 1a Guerra Mundial)… genocidi que anys després portarien a terme, amb major brutalitat si cap, amb els pobles treballadors d’Algèria o d’Indoxina. Malgrat tot, la resistència per defensar la terra, la llengua i el treball, al nord dels Països Catalans, mai no ha desaparegut… ans al contrari, creix i s’aferma.

Aquest dissabte 10 de novembre, se celebrarà una nova edició de la Diada de la Catalunya Nord, i des de la COS entenem aquesta diada com una nova jornada de reivindicació social i nacional ja que, en la situació actual, la sobirania del conjunt dels Països Catalans està en mans de la UE, de l’FMI i de les grans empreses transnacionals, que ens han condemnant al conjunt del Poble Treballador a ser la perifèria de la perifèria. Forçats a marxar fora del país per poder sobreviure, davant un atur galopant i d’una misèria creixent; sobre tot quan veiem com al conjunt de l’estat francès, i molt especialment a la Catalunya Nord, el nombre de persones aturades tampoc no deixa de créixer des de fa gairebé 2 anys, igual que no deixa de créixer la precarietat, sobre tot entre els i les joves treballadores (angoixats pels Contractes de Durada Determinada – CDD), etc.

I a més, aquesta Diada té un sentit molt més marcat i important que en cap altre moment dels darrers anys, ja que possiblement per primer cop en la nostra història, i davant els atacs del capitalisme, la classe treballadora d’ambdues bandes de l’Albera, estem cridades a mobilitzar-nos per defensar els nostres drets, els nostres llocs de treball i la nostra terra el proper 14N.

Efectivament, el 14 de novembre la COS hem convocat Vaga General al sud del país, i al nord el sindicalisme francès ha convocat una Jornada de Lluita, coincidint amb les convocatòries de vaga o de jornades de lluita en alguns dels territoris de l’Estat espanyol, a Portugal, Grècia, Xipre, Malta o Itàlia.

Per primera vegada en la nostra història, una mateixa data, el 14N, pot representar un espai comú de lluita per a tota la classe treballadora dels Països Catalans, tant al nord, com al sud de l’Albera!

Per aquest motiu, des de la COS fem una crida al conjunt del Poble Treballador dels Països Catalans, al nord i al sud de l’Albera, a mobilitzar-s’hi, a prendre els nostres carrers i places. I molt especialment, fem una crida a les companyes i companys de la Catalunya Nord per aprofitar la convocatòria del 14N a Perpinyà, per tal de fer una nova mostra de la nostra catalanitat, i avançar totes plegades en la construcció del potent sindicat de classe i combatiu organitzat a tots els territoris dels Països Catalans, a nord i sud de l’Albera.

Per tots aquests motius, el 10 i 14 de Novembre, la COS fem una crida a totes les persones treballadores de la Catalunya Nord, i de la resta dels Països Catalans, a tornar a sortir als carrers per cridar ben fort que malgrat els 353 anys d’ocupació francesa, no estem derrotades.

El 10 i el 14N hem de sortir als carrers per dir ben alt que volem viure i treballar, amb dignitat, a la nostra terra! Per dir ben alt que sense defensar la territorialitat plena del nostre país; que sense una organització pròpia de classe, forta i combativa; que sense un marc nacional complet de relacions sociolaborals… no podrem avançar en el nostre alliberament com a persones, com a classe i com poble.

 

Avancem per aturar el pagament del deute!

Avancem en la defensa dels drets socials i les llibertats!

Avancem en el repartiment del treball i la riquesa!

Avancem per una economia al servei de les persones!

 

No sem ni francesos, ni espanyols!

Sem persones treballadores dels Països Catalans!

 

Països Catalans – novembre de 2012

 

Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans