Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional, amb motiu de les properes eleccions municipals arreu del país al sud de l’Albera, i també a les Corts Valencianes, al Parlament de les Illes Balears, als consells insulars de Mallorca, de Menorca i d’Eivissa, al Conselh Generau d’Aran i al Parlament d’Aragó, ens dirigim al conjunt de les nostres afiliades i afiliats, així com al conjunt del poble treballador dels Països Catalans, per tal de demanar el vot per a les candidatures:

 

–       Que s’estructuren de forma assembleària, i que basen el seu funcionament intern en la democràcia directa i participativa, allunyades de jerarquies antidemocràtiques, i sense exclusió per raó d’origen, raça, sexe, religió, edat o opció sexual.

 

–       Que, en aquests moments d’ofensiva neo-liberal i re-centralitzadora, són al costat de la classe treballadora, fent front des de les institucions, des del carrer o des de tots dos llocs, a les retallades dels nostres drets socials, laborals, civils i nacionals.

 

–       Que tenen un marcat discurs i pràctica rupturista amb les velles pràctiques poltronaires. Perquè votar una vegada cada quatre anys no és democràcia, i aquestes candidatures malden per retornar la veu a aquells a qui els polítics professionals l’han llevat: les classes populars.

 

–       Que són l’expressió política de la Unitat Popular. Perquè entenem que tan sols des de la unitat obrera i popular podrem fer front tant al capitalisme espanyol i francès com a “l’autòcton”. Cal la confluència de tots els agents i persones que lluiten per una veritable democràcia dins les institucions. Són, i han de ser, les veus del carrer als ajuntaments.

 

–       Que són anti-patriarcals, havent demostrat en la pràctica que les dones militants de les diferents candidatures són perfectes caps de llista sense haver de mercantilitzar la seva imatge, defugint el clixé “femení” dels cartells electorals. El patriarcat es combat des de la pràctica, i no des de discursos buits.

 

–       Que facin, en definitiva, una política que avanci pel camí de l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans

 

 

Per tot això, des de la COS us recomanem i demanem el vot per aquelles candidatures que siguin coherents amb aquests principis.

Candidatures com les que representen les Candidatures d’Unitat Popular, Gent de Gramenet, Crida Premianenca, Assemblea d’Esquerres d’Alcàsser, l’Agrupament Progressista de Manises, les Candidatures Alternatives del Vallès, Independents per Salt, etc.

 

 

 

València – Barcelona (Països Catalans), 8 de maig de 2011

 

Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans