València – Barcelona (Països Catalans), 11 d’agost de 2012

El Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT) havia anunciat accions sorpresa per al dimarts 7 d’agost les quals donarien continuïtat a les protestes que el sindicat havia portat a cap pel juliol. Dimarts passat diversos grups de militants i simpatitzants d’aqueix sindicat van acudir a un parell de supermercats —l’un a Écija i l’altre a Arcos de la Frontera— on varen participar en l’expropiació forçosa de productes de primera necessitat per a repartir-los entre la gent necessitada.

L’acció d’Arcos de la Frontera va aconseguir un acord amb els responsables de la cadena a què pertany el supermercat (Carrefour), els quals es van comprometre a donar dotze carros plens de menjar als serveis socials dels ajuntaments de tres localitats properes. Però en l’acció d’Écija hi hagué moments de tensió, i la cadena a què pertany el supermercat (Mercadona) va anunciar que presentaria denúncia per robatori i agressió.

Arran d’aquestes accions s’ha desencadenat una campanya de criminalització des dels mitjans d’incomunicació, portaveus dels consorcis econòmics, i el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha ordenat la detenció de diversos dirigents del SAT per aquestes accions, aparentment sense que cap jutge ho hagués manat.

En el moment de redactar aquestes ratlles el nombre de detinguts puja a set, dels quals els dos primers han estat posats en llibertat amb càrrecs. Alguns dels altres han estat arrestats aquest divendres durant el desallotjament de la finca Las Turquillas, a Osuna, que el SAT havia ocupat des de feia divuit dies.

Des de la COS, expressem al SAT i a l’organització Jaleo la nostra solidaritat i el nostre suport en la vostra digníssima lluita, i enviem el nostre missatge d’ànim a Francisco Molero, Andrés Amaro, Pepe Caballero, Andrés Bódalo, Néstor, Curro i Fran, a totes les víctimes de la repressió, i en general, a tot poble treballador andalús.

Amb accions com les que el SAT va dur a terme dimarts passat assenyala el camí —els damnificats pel neoliberalisme tenen dret a prendre’s un rescabalament dels mitjans de producció, els bancs i les grans superfícies—, pren la iniciativa en la guerra oberta que ens té declarada el capitalisme i identifica els responsables de l’anomenada crisi econòmica. La nerviositat dels poders neoliberals demostra que el SAT ha encertat el camí.

Àrea de relacions internacionals

Coordinadora Obrera Sindical


Podeu decarregar el comunicat en pdf en versió en català i espanyol a continuació.

Podéis descargar el comunicado en pdf en la versió en catalán y español a continuación.