Després de més de 3 anys de procés judicial obert, l’Audiència Provincial de Barcelona ja ha notificat la sentència del cas Controlades. Vuit militants d’Arran van ser jutjades els dies 13 i 15 de maig, acusades de coautoria en desordres i danys durant la manifestació anticapitalista a Barcelona del 1r de maig de 2016.

La sentència dicta l’absolució per desordres públics i la condemna per delicte de danys, a més de responsabilitat civil solidària. Això suposa una pena de multa de 10 euros diaris durant 10 mesos (un total de 14.000€ entre totes les encausades) i més de 9000€ de responsabilitat civil. En total, i sumant despeses judicials, hem de fer front a més de 24.000€.

Tal com hem denunciat al llarg d’aquests mesos de campanya política l’ús de fitxers policials en aquest cas es innegable, fins i tot els perits de Mossos van utilitzar termes com sistemes informàtics per identificar persones i fitxer auxiliar per relacionar persones durant el judici. D’aquesta manera, es va negar el dret a defensa i no es va permetre demostrar que les identificacions a partir de fitxers policials, que van significar l’inici de la causa judicial, no podien admetre’s.

Aquesta sentència és el resultat d’un judici polític contra el jovent organitzat. Les vuit companyes han estat jutjades per la seva militància política, s’ha perseguit a la dissidència política i s’ha jutjat el dret a manifestació. La sentència és injusta i un atac frontal a totes les joves que ens organitzem. Les defenses poden presentar recurs fins a mitjans de setembre, en els pròxims mesos oferirem més informació relacionada amb això. Perquè si ens toquen a una, responem totes!