El 19 d’octubre de 2012 passarà a la història com un més dels dies de la infàmia del desgovern i malgovern de la Generalitat Valenciana.

Així, el conseller “valencià” d’economia Máximo Buch va anunciar que acomiadaria com a mínim a 3.000 treballadores i treballadors de les empreses públiques valencianes, pagades i mantingudes amb els diners dels impostos de totes les persones treballadores del País Valencià durant anys i anys. A més, aquest “senyor” va anunciar que s’eliminaran 46 del total de 76 entitats, fundacions o empreses propietat del Govern autonòmic (instituts i organismes oficials, instituts d’investigació, etc.)

L’executiu “valencià” va anunciar aquesta desfeta i sagnia (aprimament en diuen ells) del sector públic el passat mes de maig, aprovant el decret-llei que ho fa efectiu el passat 19 d’octubre.

Si amb aquestes 3.000 persones que perdran el seu lloc de treball no n’hi ha prou, cal sumar també les més de 1.200 acomiadades en breu de RTVV.


Gràcies a la gestió del PP, i a la negligència del PsoE, de CCOO i d’UGT, el País Valencià està al límit.

D’aquests 3.000 acomiadaments, diversos centenars ja s’han fet efectius els darrers mesos, i la resta aniran produint-se fins el gener de 2013. Simultàniament, el govern del PP realitzarà una “reorganització” de les empreses i entitats públiques, amb fusions, tancaments, reagrupaments, etc. “Reorganització” que encara pot acabar amb uns quants milers més de llocs de treball indirectes.

En el súmum de la desvergonya, el conseller Buch va assegurar que s’estalviarien 315 milions d’euros amb aquestes “mesures reorganitzatives”… Per què no es van pensar açò quan van tornar a renovar la Fòrmula1? Per què no es reorganitzen ells?… Les respostes són òbvies.

La destrucció sense pietat de tot el sector públic (ensenyament, sanitat, transports, serveis socials, dependències, investigació, etc.) és la principal mesura “anticrisi” del president Alberto Fabra i del PP; i el gran somni de la gran patronal, amb la Ford, Mercadona, Bankia, Port de València, Universitat Catòlica, etc., al capdavant.

El País Valencià és el segon territori més endeutat en relació al seu PIB (gràcies a Zaplana), de tot l’estat espanyol, després de Catalunya, segons reconeix el propi Banc d’espanya. Patim un atur real de més de 650.00 persones, i uns índex de pobresa sense precedents.

És a dir, una autèntica colònia dessagnada per uns poderosos que només han mirat per la seua butxaca, i ens han deixat en la misèria! Fins quan ho haurem de seguir tolerant??!!

Per tot açò, des de la COS fem una crida a organitzar-nos i a mobilitzar-nos. A dir ben alt i ben clar, que ja n’hi ha prou!!

Per tot això, el 31 d’octubre (Jornada Nacional de Lluita), i el 14 de novembre, jornada de Vaga General hem d’eixir a prendre els carrers!!

 

Per aturar el pagament del deute. Per la defensa dels drets socials i les llibertats. Pel repartiment del treball i la riquesa. Per una economia al servei de les persones

 

CONTRA LA DICTADURA DELS MERCATS

JORNADA NACIONAL DE LLUITA ANTICAPITALISTA I VAGA GENERAL!

 

València, l’Horta, Països Catalans; 19 d’octubre de 2012

 

Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans