PRESENTACIÓ D’UNA DENÚNCIA CONTRA ELS MOSSOS D’ESQUADRA
 
Avui s’ha presentat el grup de suport contra la prepressió, que ha comunicat el sobreseïment de les 3 denúncies presentades pels Mossos a Tortosa, arran de la vaga general i també ha informat de la denúncia que s’ha presentat contra aquest cos policial per detenció il·legal i publicació il·legal de fitxer policials.
 
El grup de suport que es va crear per mostrar la seua solidaritat amb el jove tortosí Andreu detingut pels fets de la vaga general del 29M, s’ha convertit en GRUP DE SUPORT CONTRA LA REPRESSIÓ, una de les portaveus, Ester ha comunicat que “hem decidit seguir com a grup de suport perquè les retallades socials estan sent acompanyades per una repressió policial que a les Terres de l’Ebre no havíem conegut durant la democràcia”. El grup de suport ha manifestat que “avui hem presentat tres casos, però hi ha més companys i companyes que han rebut multes encaminades a desmobilitzar-nos i arruïnar-nos, és una estratègia de repressió de baixa intensitat que pretén asfixiar els moviments socials amb multes”. “Els mossos es dediquen a perseguir la gent que lluita contra les retallades, mentre la gent que ha generat aquesta situació serà rescatada i ajudada”.

 

A la roda de premsa també ha assistit un membre del col·lectiu Alerta Solidària, que ha explicat “que tot i no ser un fet exclusiu de les Terres de l’Ebre, ens està sorprenent el nivell de repressió de Tortosa ciutat, dels més alts del país”. De fet han valorat que les acusacions que van formular els mossos només es podien considerar un delicte de faltes, però tot i això van “privar de la seua llibertat durant moltes hores a tres persones, una actuació desmesurada i preocupant”. Tant el grup de suport com Alerta Solidària han volgut donar el seu recolzament a la persona que avui ha presentat una denúncia contra el cos policial dels Mossos d’Esquadra per detenció il·legal, “per la seua valentia i perquè només amb la denúncia podrem conscienciar la societat de la deriva repressiva de l’actual govern català”.
 
Núria una altra de les portaveus, ha explicat que el cas ha estat sobreseït després de prestar declaració a la jutgessa i ha lamentat “que els mossos d’esquadra amb tan pocs arguments es dediquen a privar de la llibertat personal als ciutadans”. La portaveu ha destacat que el sobreseïment demostra que les detencions “tenien un caràcter polític i no jurídic”. A més ha comunicat que aquest matí ha presentat una denúncia contra els mossos d’esquadra, al jutjat de guàrdia de Tortosa “per detenció il·legal i publicació d’arxius policials que no es poden fer públics” (després de la detenció els mossos d’esquadra van publicar en diverses pàgines web oficials dades de fitxers policials que no són públiques perquè no estan basades en setències judicials).
 
És per això, que des del grup de suport s‘ha demanat a la premsa en general, i ebrenca en particular, que de la mateixa manera que es van fer públiques les detencions i els fitxers policials, es “comunique a la societat el sobresseïment del cas”.
El grup de suport ha comunicat que seguirà denunciant la repressió política i organitant activitats per conscienciar la societat. Avui han assistit per donar suport representants d’USTEC, CCOO, COS, UGT, CATAC… i de col·lectius com el Casal Panxampla, Arran, Lo Masset, Acampada Tortosa…