Les treballadores de la Universitat de València volem expressar la nostra indignació davant les informacions publicades pel mitjà de comunicació la Directa que destapaven la matrícula d’un policia secreta amb una identitat falsa en la Facultat de Ciències Socials, amb l’objectiu de fer més versemblant la seua infiltració en diversos moviments socials i antifeixistes de la ciutat de València.

Aquest fet comporta una pèrdua total d’independència i autonomia de la institució acadèmica on treballem i fa aflorar possibles implicacions i connivències des de dins de la Universitat.

A més, ens inquieta que la nostra universitat haja pogut col·laborar en l’obtenció d’informació personal i sensible de les persones i col·lectius que formen part dels moviments antifeixistes i antirepressius, vulnerant així la seua privacitat i posant en risc la seua seguretat.

Les treballadores de la Universitat defensarem i protegirem sempre la llibertat d’expressió, el dret a l’organització i la lluita contra qualsevol forma d’opressió i discriminació. Per això, denunciem la infiltració policial il·legal com una pràctica totalment inadmissible que atempta contra els drets fonamentals.

Exigim que la investigació interna oberta siga transparent i que es depuren totes les responsabilitats, per a esclarir quines persones i organismes hi han participat i com, i així poder prendre les mesures necessàries i establir protocols per a garantir que aquestes pràctiques no es tornen a repetir en el futur.

A banda, volem expressar la nostra solidaritat amb totes les persones i col·lectius afectats per aquesta situació i posar-nos a la seua disposició per a oferir el suport que necessiten. Volem fer una crida a la unitat i la col·laboració entre tots els sectors socials i polítics que estem compromesos amb la defensa dels drets i les llibertats, per a fer front a les pràctiques d’espionatge i control.

València, 16 de febrer de 2023

Coordinadora Obrera Sindical – COS

sindicat de classe i feminista dels Països Catalans