Absolució immediata pels dos companys!!

Prou de repressió contra el sindicalisme de classe i combatiu!!

 

Després de diverses actuacions repressives, denúncies, sancions, etc., durant els darrers anys per la seua actitud i compromís ferm per la defensa dels drets de tots els i les treballadores de TMB, ara ens assabentem d’una nova actuació repressiva contra els companys Saturnino Mercadé (anterior president del Comitè d’empresa de TMB) i Josep Garganté (membre de la CUP de Barcelona), ambdós, militants de la CGT.

 

En aquest cas, la democràtica fiscalia ha fet una petició de 18 mesos de presó i 18 mesos de multa a raó d’una quota diària de 12€ (amb la responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament) per a cadascú d’ells.

 

Davant d’aquestes sancions absolutament desmesurades, des de la COS, volem expressar públicament tot el nostre suport i solidaritat amb els dos companys denunciats, així com el nostre rebuig frontal al procés de persecució judicial i laboral al qual estan sent sotmesos per part de la direcció de TMB i de la Fiscalia, des de fa anys, sobre tot arran de la victòria dels 2 dies de descans pel Comitè de Descansos.

 

Aquest nou procés penal ve produït per l’encomiable i abnegada feina sindical que tant en Josep, com en Saturnino porten anys desenvolupant, i que en aquest cas es va dur a terme defensant públicament en una roda de premsa, un treballador sancionat per la direcció de TMB. Així, en Josep i en Saturnino van explicar que, mitjançant una gravació penjada a internet, es va poder saber que un cap de l’empresa havia ordenat provocar un treballador per així poder-lo sancionar encara més.

Llavors la reacció de la direcció de TMB va ser sancionar amb suspensió de 4 mesos de feina i sou en Josep i en Saturnino. Malgrat guanyar el judici, l’empresa llavors va iniciar un procés penal acusant-los d’atacar la intimitat i l’honor del cap de l’empresa i dels comandaments quan van fer referència a la gravació durant la roda de premsa.

En definitiva, tot plegat no és res més que un nou atac de l’antiga regidora del PSC a l’ajuntament de Barcelona Assumpta Escarp, junt amb els alts càrrecs de TMB, abans no passés tot a mans de CiU.

 

Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, trobem inadmissible aquest nou cas repressió sindical contra aquests dos companys, per defensar amb honestedat els seus companys.

Ens solidaritzem amb en Josep i en Saturnino, i li exigim a la nova direcció de TMB la retirada de la denúncia i, a la Fiscalia, la retirada de tots els càrrecs.

 

Només uns corruptes poden tenir la poca vergonya de parlar de dret a l’honor… igual que els Camps, Millets, etc.

TMB explotadors i repressors!!

Per la solidaritat de classe… Si ens toquen a un, ens toquen a tots!!!

Prou de repressió contra el sindicalisme de classe i combatiu!!

 

Països Catalans – Juliol de 2011

 

Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans