Aprofitant aquest Primer de Maig donem suport a la convocatòria de vaga al sud d´Euskal Herria, per part dels sindicats bascos.

I també aprofitem per adjuntar el comunicat del sindicat català COS:

Comunicat de suport i solidaritat amb el Poble Treballador Basc davant la vaga general del 21 de Maig al sud d’Euskal Herria.*


Benvolgudes companyes i companys dels sindicats LAB, ESK, ELA i STEE-EILAS;

Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, volem fer-vos arribar la nostra més cordial i fraternal salutació, solidaritat i suport per la vaga general i nacional que de forma tan valenta heu convocat pel proper 21 de maig.

Dissortadament, als Països Catalans encara no hem assolit la massa crítica mínima necessària, a cap dels nostres territoris, per poder avançar en respostes combatives i de fort calat polític, com seria la vaga general que heu convocat de forma unitària al vostre país.

Aquest fet, no només representa un exemple a conéixer bé, sinó que a més, servirà per començar a marcar vies i pautes de lluita contra la crisi i el capitalisme (bé regionalista, bé obertament espanyolista), no només a Euskal Herria, sinó també als Països Catalans i a la resta dels pobles oprimits i ocupats pels estats espanyol i francés.

Per tot plegat, des de la COS, des dels Països Catalans, esperem honestament que la vostra convocatòria sigui tot un èxit, i una mostra de combativitat i solidaritat davant d’aquesta salvatge crisi que com sempre ens volen fer pagar a les persones treballadores, i que molt especialment patirem els pobles perifèrics sense estat.

Així mateix, esperem de tot cor, que aquesta convocatòria de vaga serveixi per començar a marcar una via rupturista unitària i en clau social i nacional davant l’ocupació espanyola i francesa, i sobre tot, davant l’actual onada antidemocràtica del govern “socialista” de Zapatero, amb el suport dels feixistes del Pp, i que malgrat intentar destruir qualsevol ombra de resistència i democràcia basca i socialista, es trobin davant amb la resposta clara de tot el Poble Treballador d’Euskal Herria!!

Contra la crisi, la resposta està al carrer, en la unitat, la solidaritat i la lluita.

Salut i molta força!!

Endavant amb la solidaritat obrera i dels pobles!!