Comunicat de suport a la vaga d’estudiants del dijous 11 d’octubre del 2012 (12 h, PL. DE LA UNIVERSITAT)

Des de la Coordinadora Obrera Sindical de la Universitat de Barcelona expressem tot el nostre suport a la vaga d’estudiants convocada per al dijous vinent, 11 d’octubre del 2012. Aquesta vaga, que neix de distintes organitzacions estudiantils que lluiten per la defensa de les universitats sufragades per tothom, encarna l’inici de la trajectòria d’esforços per l’organització i de lluites que hem de desenvolupar al curs 2012-13.

Ara com ara el panorama social, econòmic i polític és desolador pel que fa a les necessitats de les classes populars catalanes. Amb tot, els i les estudiants ens demostren de nou que cal perseverar a organitzar mobilitzacions a fi d’escampar una consciència crítica i d’afermar les bases d’un combat que a mitjà termini impliqui alguna possibilitat real de conquerir victòries. Malgrat que hem d’afrontar una reflexió sobre la poca utilitat de dur a terme mobilitzacions d’un sol dia, el calendari de lluites tot just acaba de començar. I som conscients que la jornada del dijous serà un punt imprescindible de conscienciació i de politització dels sectors estudiantils.

 
Per tot això, al nostre suport com a COS UB significa un reconeixement de la tasca de denúncia que porten fent –i que faran– les assemblees d’estudiants de diverses facultats i organitzacions combatives com el SEPC. Alhora, es tracta també d’un reconeixement de les duríssimes condicions –cada cop més precaritzades– que l’estudiantat pateix a causa de l’increment de taxes, l’elitització, la massificació d’aules, la manca de beques, la impossibilitat de compaginar dignament la vida laboral i acadèmica, i, en definitiva, del procés de desbaratament de les universitats públiques contra el qual plantem cara, del qual el PAS (gent treballadora d’administració i serveis) i el PDI (professorat temporal) en són igualment víctimes.

 

PER DEFENSAR LA UNIVERSITAT PÚBLICA

I L’EMANCIPACIÓ SOCIAL

LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ

 

COORDINADORA OBRERA SINDICAL

DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA