Davant la recent imputació, per part de l’Audiència Nacional espanyola, de l’activista comunista Nines Maestro, dirigent de l’organització Red Roja, així com d’altres dues companyes per recollir fons en solidaritat i suport a Palestina (activitats que comptaven amb el coneixement i impuls de l’Autoritat Nacional Palestina), des de la COS volem fer palès i públic el nostre suport incondicional a les companyes citades per l’antic Tribunal de Orden Público franquista, pel seu compromís internacionalista i de classe.

L’Audiència Nacional d’Espanya ha ordenat l’obertura d’un sumari ordinari per col·laboració amb organització terrorista contra l’activista Ángeles Maestro i dues persones més per dues campanyes de recollida de fons destinats a la solidaritat amb el poble palestí.

El Jutjat nº6 de l’Audiència Nacional espanyola, que segueix amb la causa oberta contra Ángeles Maestro i els seus companys acusats per l’associació israeliana The Lawfare Project Spain de finançament del terrorisme, ha denegat aquest 10 de juny de 2019 l’arxivament de la causa i “la continuïtat del procediment pels tràmits al Sumari Ordinari tenint en compte les penes que porta adherides el delicte que se’ls atribueix”.

Les penes previstes pel Codi Penal contemplen entre deu i dotze anys de presó i multes pel triple de les quantitats enviades.

L’acusació es basa en les dues campanyes de recollida de fons destinades a la solidaritat amb el poble palestí a través de comptes bancaris dels quals Ángeles Maestro era la titular i les altres dues persones, autoritzades.

Les campanyes van tenir lloc el 2014 i 2015, anys en els que els atacs de l’exèrcit israelià contra el poble palestí van causar milers de morts i ferits, així com una gran destrucció de cases, escoles i hospitals. Aquestes fets es feien palesos al documental Gaza, premiat recentment amb un Goya.

En la seva declaració davant l’Audiència Nacional espanyola el passat 5 de febrer, Ángeles Maestro va assumir tota la responsabilitat per les campanyes que tenines com a finalitat l’enviament de fons – 5300 euros el 2014 i 3085 euros el 2015- per ajudar a la reconstrucció d’escoles i hospitals. El compliment de tal objectiu ha set acreditat mitjançant un document oficial de l’Autoritat Nacional Palestina presentat davant el Jutjat.

La primera quantitat va ser entregada a la dirigent palestina Leila Khaled, que en aquelles dates va visitar diverses vegades ciutats com Madrid o Barcelona, on va ser rebuda per autoritats municipals i on no va trobar cap obstacle per participar en actes públics de solidaritat amb Palestina.

El fet de que Leila Khaled sigui dirigent del FPLP és un argument que fa servir l’associació israeliana The Lawfare Project Spain per l’acusació i ha estat acceptat pel Justjat esmentat.

Ángeles Maestro és una exdiputada comunista, metgessa, escriptora i militant antifeixista i contra la guerra. Ha participat en accions solidàries amb Palestina, a Iraq, a Síria i amb el poble sahrauí. Tambés és membre de la “Red de Intelectuales, Artistas y Movimientos sociales por la Humanidad (REDH).

Des de la COS reiterem la nostra solidaritat amb l’Ángeles Maestro i les dues persones més acusades i ens posem a disposició per denunciar i combatre la persecució que pateixen per part de l’Estat Espanyol i el seu col·laboracionisme amb el sionisme de l’Estat d’Israel. La solidaritat és la tendresa dels pobles i seguirem treballant perquè els Països Catalans siguin un front més de lluita internacionalista, un dels pilars de la lluita de classes.

Països Catalans, 27 de juny de 2019

 

Àrea de Relacions Internacionals

Coordinadora Obrera Sindical