Comunicat de la sectorial de Jubilats i pensionistes de la COS sobre les recents informacions publicades del cap de la CEOE, Garamendi, i del servei d’estudis del BBVA, en les que s’hi posa en dubte la revisió de les pensions en base a l’IPC. Cal plantar-los cara!!

El govern «més progressista de la història» de l’estat espanyol és un govern que practica un trilerisme fastigós.

L’any passat van culminar una primera fase de reforma de les pensions, en la que van incrementar la penalització en els dos primers mesos i en els tres darrers mesos de les jubilacions anticipades. Desatenen la reivindicació dels moviments pensionistes de no penalitzar les persones amb 40 anys de cotització.

Però la mesura estrella, va ser la d’indexar la revisió de les pensions a l’IPC. Aquesta mesura és un nou engany del govern PSOE – UP perquè no es revisen les pensions en base a l’IPC interanual en el període de desembre de 2020 a novembre de 2021, sinó en base a l’IPC mitjà. L’IPC interanual recull la pujada real de l’IPC, en canvi el mitjà, el que fa és sumar l’IPC interanual de cadascun dels mesos i dividir-lo per 12, així aquest resultat és inferior.

Durant el període de desembre de 2020 a novembre de 2021, l’IPC interanual va ser del 5,5% i en canvi, el mitjà va ser del 2,5%. Per tant, vam perdre 3 punts de poder adquisitiu.

Enguany, l’IPC interanual a data de març és del 9,8% i a hores d’ara l’IPC mitjà és d’un 7%. Enmig d’aquesta inflació desbocada, el cap de la CEOE, Garamendi, va llançar la idea de que els pensionistes hauríem de formar part del pacte de rendes i no indexar-nos per la inflació en el moment actual.

No obstant açò darrer, encara és més escandalós l’anàlisi que fa el Servei d’Estudis del BBVA, grup de mercenaris amb corbata i molt ben pagats, al concloure que les pensions no es poden revisar en relació al l’IPC.

Des de la Sectorial de pensionistes i jubilats de la COS la nostra resposta és clara:

  1. Exigim que les pensions es revisin en base a l’IPC interanual i no al mitjà.
  2. Pensió mínima i salari mínim de 1200 euros de manera immediata.
  3. Nacionalització de les empreses energètiques i d’hidrocarburs.
  4. Rebutgem qualsevol pacte de rendes que no sigui augmentar els sous de la classe treballadora.

Ara més que mai, necessitem una República dels Països Catalans, socialista, feminista i independent dels estats espanyol, francès i de la UE, és l’única sortida per nosaltres, el conjunt del poble treballador català.

 

Països Catalans, abril de 2022

Sectorial de Pensionistes i jubilats de la COS

Coordinadora Obrera Sindical – COS
sindicat de classe i feminista dels Països Catalans