El 23 de març, la comunitat educativa del Principat érem cridades a la vaga en defensa de l’educació pública i en català, que es va convertir en mobilitzacions arreu dels Països Catalans. Estem vivint una ofensiva contra la nostra llengua orquestrada per part dels estats espanyol i francès, acompanyada i sustentada pel col·laboracionisme dels governs autonòmics que avui s’ha fet més evident.

La jornada va començar marcada per l’intent d’apropiació per part del Govern de la Generalitat d’una vaga que clarament també anava contra ells, un intent més de desmobilitzar i demostrar-nos que no estan disposats a prendre decisions fermes i valentes per garantir la supervivència de la nostra llengua.

Mentre el poble català érem als carrers, ERC i Junts eren als despatxos pactant a porta tancada amb els Comuns i PSC una modificació de llei que destrueix l’escola en català i deslegitima la immersió lingüística com a mètode que compta amb un ampli consens social. Sota l’excusa de voler esquivar el percentatge del 25% de castellà imposat pel TSJC, han convertit el castellà en llengua d’ús a l’escola. Sota la falsa bandera de la convivència, han trencat amb l’eina de cohesió social que sempre ha estat el català.

ERC i Junts ens han demostrat que, a l’hora de la veritat, són súbits fidels de l’estat espanyol. Primer han precaritzat, venut i desmantellat l’escola pública a base de retallades i d’infrafinançament. Ara, pacten amb l’espanyolisme per condemnar la nostra llengua a la desaparició d’esquenes al país que diuen representar.

Ens han demostrat que són un govern obedient i submís, que no defensa l’escola, ni la llengua, ni tot el poble català. Amb aquesta proposta s’han fet evidents les paraules del mestre Fuster: tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres. Doncs farem política! La farem organitzant-nos a cada poble i a cada barri. La farem sortint incansablement als carrers i la farem construint una escola pública i íntegrament en català en uns Països Catalans socialistes, feministes i independents!

Alerta Solidària · Arran · Coordinadora Obrera Sindical
Candidatura d’Unitat Popular · Endavant OSAN
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans