València – Barcelona (Països Catalans), 5 de juny de 2012


 Mostrem tota la nostra solidaritat amb els companys i companyes de la mineria que estan lluitant pel seus drets laborals i socials a Aragó, Asturies i Castella. Ja van diversos setmanes de protesta i la repressió es manté i augmenta: nombroses persones han estat detingudes. L’Estat espanyol està aplicant la repressió, ja que és l’única manera que té de defensar-se. Nosaltres, als Països Catalans, ho estem patint darrerament i com a conseqüència tenim a dos companys a la presó.

 Les lluites a les conques mineres es deuen a la retallada en inversió pública, els treballadors i treballadores es queixen que ha baixat un 64 per cent respecte de l’any anterior, en passar de 703 a 253 milions d’euros. El mateix Estat mentrestant regala 23.000 milions d’euros a la banca privada.

Així doncs, exigim la inversió pública necessària per a un sector clau com és el miner, el cessament immediat de la repressió exercida per les forces i cossos de seguretat de l’Estat i la posada en llibertat de totes les persones detingudes.

 

Visca la lluita del poble treballador!

Visca Aragó, Asturies i Castella!

 

Secretaria de relacions internacionals de

la Coordinadora Obrera Sindical