El nucli del Barcelonès de la Coordinadora Obrera Sindical lamentem profundament que la Intersindical- Confederació Sindical de Catalunya, s’haja desmarcat de la convocatòria unitària que les dues organitzacions havíem impulsat per manifestar-nos conjuntament pels carrers de Barcelona.

En primera instància considerem que hem de fer autocrítica, i si bé la COS sempre ha actuat de bona fe, i sempre moguts per un sincer esperit unitari de totes les tendències i sensibilitats de l’esquerra sindical, és cert que han fallat certs mecanismes de transmissió d’informació, provocant malentesos i “donats per suposats”. Aquesta és una errada que ens ha de fer reflexionar, i que treballarem per solucionar aviat.

Tanmateix, però, considerem injustificada l’espantada de la I-CSC de la manifestació de l’1 de Maig, dia internacional de la classe treballadora. Davant les confusions i malentesos han mostrat poca disposició al diàleg i a la recerca de solucions. Amb una actitud massa rígida i sense marge de temps, han decidit trencar la primera manifestació unitària del sindicalisme nacional a Barcelona, fet que des de la COS consideràvem històric i un punt d’inflexió de les relacions entre les nostres organitzacions.

En un moment on ens cal unitat d’acció, i aquesta s’ha de construir amb paciència i constància, les companyes de la I-CSC han actuat precipitadament. Els temps que vivim són incerts, i el període històric que vivim es caracteritzarà per una convulsió social cada vegada més accentuada.

Per això, cal que totes les organitzacions i persones compromeses en els drets de la classe treballadora estiguem juntes al carrer, desafiant les mesures antisocials dels governs liberals espanyol i autonòmics, i la seua repressió. Sense por, amb la voluntat ferma de no transigir en els nostres drets. Sense més, i per què pensem que la millor defensa que podem esgrimir és la nostra tasca militant diària, rebutgem entrar en una dinàmica de retrets entre la nostra organització i la I-CSC. Els actes d’ahir 1 de Maig parlen per sí sols. 

 

Per acabar, instem a les companyes de la I-CSC a sumar-se a les dinàmiques unitàries que a Barcelona, i la resta dels Països Catalans, estem bastint l’esquerra sindical i política.

 

A Barcelona, 1 de Maig de 2012

COS-Barcelonès