Complint les ordres de la Junta Electoral Central espanyola el cos policial de la Generalitat de Catalunya, els Mossos d’Esquadra, entren altra vegada a les escoles del Principat a treure llaços grocs, records de l’1 d’octubre, o qualsevol tipus de símbol de solidaritat i denúncia de la repressió que l’estat espanyol està exercint contra el poble de Catalunya arribant-hi als extrems més absurds, en retirar senyeres, llaços morats de suport al 8M, etc.

COS Educaciói denunciem l’entrada dels cossos policials a les nostres escoles, fet indigne de qualsevol societat teòricament democràtica i madura, com la nostra, en la qual el debat, l’assemblearisme i el consens acostumen a apropar col·lectius de procedències molt diverses i postures allunyades en la causa de l’emancipació social i la independència. Dissortadament fets com aquest no són res més que una demostració de qui governa realment a casa nostra… si la casa reial espanyola i el bloc del 155, o el mal anomenat “govern efectiu”.

El Departament d’Educació ha de denunciar immediatament l’actuació dels mossos i del Departament d’Interior, si no vol demostrar que està al servei de l’Estat espanyol i la seva persecució de drets i llibertats, com ja ha fet la Conselleria dirigida per Miquel Buch. L’entrada dels cossos repressius a les escoles i instituts per a retirar les mostres de solidaritat amb els presos polítics i els represaliats per l’Estat, com una forma de càstig per tots els que vam voler exercir el nostre dret a l’autodeterminació, demostra de nou que aquest cos policial és un cos repressiu més de l’estat.

Aquest cos policial, que no pretenia respectar el mandat de l’1 d’octubre i preparava la detenció del govern si aquest complia aquest mandat, compleix les ordres dictades per l’oligarquia espanyola, per les seves institucions repressives, jutges i guàrdies civils. L’autocràcia insalubre espanyola es posa com a pretext fer complir la llei electoral i allò que dicta la Junta Electoral Central per a les eleccions autonòmiques a Catalunya, però no té cap escrúpol democràtic en mantenir empresonats i imputats càrrecs electes i la Presidenta del Parlament de Catalunya, condicionant d’aquesta manera les eleccions. Sota l’amenaça d’empresonar aquells qui havent estat escollits democràticament intentin exercir el dret a l’autodeterminació.

La comunitat educativa de cada centre decideix expressar la seva solidaritat en defensa de la democràcia i les persones represaliades per les seves idees de múltiples formes i aquest fet no és un acte partidista sinó de consolidació de defensa de drets polítics i democràtics bàsics que ens afecten a tots. Només ofenen aquestes accions i ens fan retirar els llaços a aquells que estan en contra dels drets polítics i democràtics i a favor de la persecució política.

COS Educació denunciem també l’entrada reiterada dels cossos policials a les escoles i instituts i la lleugeresa com el Departament d’Educació els permet sota pretextos diferents de fer tallers o «xerrades» a les tutories amb l’alumnat (tant de primària com de secundària), de prevenció de l’assetjament, de drogodependències o de violència de gènere. Aquests tallers normalitzen als ulls dels nostres infants l’autoritarisme i la via repressiva per a afrontar alguns dels problemes més greus de la nostra societat. Ni els mossos d’esquadra, ni la guàrdia urbana, ni la guàrdia civil, ni l’exèrcit, són especialistes en tots aquests temes des del punt de vista pedagògic. La irrupció dels cossos repressius a les escoles afavoreix l’autoritarisme. Fan de la via dialogada una impossibilitat, perquè quan ells entren a les aules, el diàleg és coaccionat. Entrar una sola pistola o porra als centres representa l’autoritat i la imposició davant del consens i el debat.

Volem reivindicar l’esperit d’organització popular del referèndum dels dies 29 i 30 de setembre i tot l’1 d’octubre quan les escoles van ser ocupades per assemblees populars de veïns i veïnes i membres de la comunitat educativa. El record d’aquells dies és el que avui persegueixen i volen esborrar.

Països Catalans, 22 de març de 2019

FORA POLICIA DE LES NOSTRES ESCOLES