Davant les irregularitats comprovades des del primer instant de l’inici de la seua jornada de treball en la seua readmissió al seu lloc de treball, des de la secció sindical de la COS a BallenOil Corporation:

  1. Readmissió del nostre company Xavi a l’empresa BallenOil Corporation pel seu acomiadament nul, amb pagament dels salaris de tramitació i abonament de l’atur a càrrec de l’empresa des del 6 de maig al 10 d’octubre i una indemnització per danys i perjudicis per vulneració de la Llibertat Sindical de 7.501€.
  2. La readmissió es va produir el passat 10 d’octubre i l’empresa va negar l’accés al lloc de treball, amb les mateixes condicions que abans de l’acomiadament. Així se’l va enviar al wàter amb la cadira que utilizava normalment el company per seure, en compte de dins la caseta de la benzinera, contravenint tota la normativa vigent en matèria d’higiene laboral i de llocs de treball.
  3. Davant aquesta situació, el nostre company hagué d’anar al metge d’urgències amb una crisi d’ansietat i que, després de diferents proves mèdiques, li va comportar la baixa laboral.

Ara mateix, no podem donar més dades del cas per tal de no perjudicar l’estratègia que anem a seguir a nivell sindical, però no anem a deixar de denunciar tota aquestes formes d’actuar per part de l’empresa BallenOil Corporation i que atenta clarament contra els drets fonamentals dels i de les treballadores.

Aquest és un cas en el que tant la nostra secció sindical, com el conjunt del sindicat, ens hi juguem molt, ja que és un exemple real i contundent, on hem aconseguit una victòria molt important a nivell sindical i que mostra clarament que amb una bona preparació davant d’un possible acomiadament, buscant les proves més contundents possibles de que els treballadors/es quan reclamem els nostres drets laborals més bàsics, i a cconseqüència d’això som acomiadats, podem ser readmesos a l’empresa amb les mateixes condicions.

Un atac a un, és un atac a tots!

 

Torrent, Horta Sud, 15 d’Octubre de 2022

Secció sindical de la COS a BallenOil Corporation

Coordinadora Obrera Sindical – COS

sindicat de classe i feminista del Països Catalans