La Coordinadora Obrera Sindical de la Universitat de Barcelona (COS UB) denuncia públicament l’entrada, el 18 de febrer, d’un agent de paisà de la Guàrdia Urbana (GU) al Campus d’Humanitats del Raval de la UB. Aquest campus uneix els carrers de Montalegre i Ramelleres a través d’un passatge que formalment és de titularitat municipal, malgrat que les apropiacions de l’espai que en fan els vianants el converteixen en una extensió pròpia del campus –cada nit, quan la universitat tanca, els dos accessos des dels carrers a aquest passatge queden tallats–. Ahir, com succeeix sovint, uns companys i companyes del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) estaven duent a terme tasques de difusió de la vaga universitària del 28 de febrer. Llavors aparegueren dos agents de paisà de la GU, que els interromperen i els demanaren papers. Com que un dels nois no duia el carnet d’identitat, els informà que el recolliria al Local d’estudiants. Aleshores un dels agents mirà d’arribar fins al local, a l’interior de l’edifici de la UB, la qual cosa fou impedida ja dins l’edifici per diverses persones, que replicaren a l’agent que no disposava de cap permís –ni dels degans corresponents, ni del rector– per fer-ho. L’agent, a causa potser de la seva incompetència ignorant, o bé d’una prepotència pròpia d’una ideologia feixista, o bé d’una conducta psicològica cercabregues, va bramar amb extrema xuleria.

 

La COS UB exigeix d’entrada a l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que obligui aquest agent a: 1) demanar excuses a les companyes i companys que veieren alterada la seva tasca ordinària –difondre una convocatòria de vaga–, i 2) tornar a escola per aprendre a relacionar-se respectuosament amb les persones. A continuació, li exigim que doni instruccions a la Regidoria de Ciutat Vella perquè els seus agents es dediquin a coses més importants que venir a tocar els pebrots a la Universitat de Barcelona.

 

A continuació, exigim al degà de Geografia i Història, al degà de Filosofia i, molt especialment, al rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, que, ateses les lamentables i vergonyoses experiències que hem viscut als darrers anys, amb membres de la depressivament coneguda Brigada Mòbil dels mossos d’esquadra entrant a la UB i amb agents de paisà de la Brigada Político-social dels mossos d’esquadra entrant al Campus del Raval –mirant d’esbrinar, igual que sota el feixisme, qui es dedica a organitzar la lluita–…els exigim, doncs, que d’una maleïda vegada aturin, impedeixin, prohibeixin i facin el que calgui per evitar l’entrada de policies al nostre recinte sota formes que sistemàticament s’esdevenen en termes repressius. N’estem farts.

 

PER LA UNIVERSITAT PÚBLICA I L’EMANCIPACIÓ SOCIAL

LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ

coordinadora obrera sindical / universitat de barcelona

ub@sindicatcos.cat / cosub.wordpress.com

Barcelona, 20 de febrer del 2013

Veure també el comunicat del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)