Des de la COS volem mostrar tot el nostre suport a Joan Cogollons, membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de La Safor-Valldigna, acusat, per la Fiscalia, d’atemptat contra l’autoritat.

Els fets daten del 14 de setembre de 2018, a Oliva, en l’execució d’un desnonament d’un pis de Bankia, on hi residia una família de huit persones, de les quals 4 eren menors, essent dues d’aquestes nadons de menys de dotze mesos. En Joan intentava enraonar amb la comitiva judicial, com ja havia fet altres vegades, per convèncer-los i evitar el desnonament. Malauradament, el desplegament i la reacció de la Guàrdia Civil i la Policia Local d’Oliva van fer impossible l’entesa i, al mateix temps, van ser clau per l’expulsió de la família. Durant l’execució, en Joan es va plantar pacíficament davant la porta amb la resta de veïnes per defensar els drets de la família amenaçada. Va ser en aquell moment que, segons la versió policíaca, en Joan, mestre de professió i als seus 73 anys, va empènyer a un policia més jove que ell i li va provocar un esquinç. La suposada lesió d’aquest agent, que en cap moment es va voler identificar tot i els requeriments, li suposa l’acusació per la qual se li demana pena de presó i una multa.

Novament, l’estat s’activa per protegir els interessos especulatius dels bancs, alhora que ofega, menysprea i reprimeix la classe treballadora que lluitem per viure en dignitat. El cas del Joan, no deixa de ser, si no, un altre intent d’atemorir i criminalitzar a les que lluiten. Un nou intent de espantar les veïnes i veïns que s’organitzen per defensar les seues llars i vides. Ja no ens feu por!!

Força i solidaritat amb el company Joan i les companyes de la PAH, que són exemple de coratge, constància i compromís.

Per l’amnistia social, sindical i política!
Volem una vida digna. Salvem les persones i no els bancs!