La candidatura reivindica que es posi el nom de transsexual Sònia a la glorieta del parc de la Ciutadella de Barcelona on Sònia Rescalvo va ser assassinada, i mostra el seu suport al moviment feminista de cara a les mobilitzacions del 25 de novembre, dia internacional contra les violències de gènere, malgrat el veto de la Junta Electoral.

El passat 20 de novembre, al parc de la Ciutadella de Barcelona, la CUP-AE va fer públiques les seves propostes en matèria feminista i pels drets i llibertats de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals. Isabel Vallet, número 4 de la llista per Barcelona, i diferents membres del Grup de Treball Antipatriarcal de la CUP van explicar les principals propostes en aquest àmbit. Vallet ha explicat que per la CUP-AE el feminisme i l'alliberament sexual han d'anar lligats a l'alliberament nacional i social i ha fet èmfasi en la importància que aquest eix té per la candidatura. Tot seguit, Anna Rodríguez ha explicat els motius pels quals la CUP-AE havia escollit la glorieta del parc de la Ciutadella per fer l'acte. Rodríguez ha recordat la transsexual Sònia Rescalvo, que la nit del 6 d'octubre de 1991 va morir brutalment assassinada per un grup de feixistes a la mateixa glorieta. Precisament, demà la comissió del nomenclàtor de l'Ajuntament de Barcelona es reuneix per decidir si la glorieta passa a dur el nom de la transsexual Sònia, tal i com reclamen des de fa temps les organitzacions d'alliberament LGTI. La CUP-AE, d'aquesta manera, ha volgut sumar-se a aquesta demanda.

Rodríguez també ha explicat el procés d'elaboració del programa, que ha comptat amb la participació de diferents organitzacions feministes i d'alliberament LGTI, i la voluntat de la CUP-AE de continuar treballant amb aquestes i altres que s'hi puguin afegir passades les eleccions.

 

Tot seguit, Joan Pujolàs ha presentat les propostes en l'àmbit dels drets i les llibertats de les persones LGTBI. Entre aquestes, destaca l'impuls d'una llei per la llibertat sexual i de gènere i contra l'homofòbia i la transfòbia, que emmarqui totes les polítiques en aquest sentit. Aquesta és una altra de les demandes històriques del moviment d'alliberament LGTI català. En aquest sentit, Pujolàs ha fet públic el compromís de la candidatura de treballar activament per fer possible la llei el més aviat possible, amb l'horitzó del primer any de legislatura, tal i com reclamen també les organitzacions d'alliberament LGTI. Pujolàs també ha celebrat la recent sentència del TC contra el recurs que havia presentat el Partit Popular contra el matrimoni igualitari.

Finalment, Mireia Foradada ha explicat les propostes en matèria feminista de la candidatura. Foradada ha destacat la importància del repartiment del treball productiu, domèstic i de cura i la lluita contra les violències de gènere. També ha explicat les propostes de la CUP-AE per garantir l'avortament lliure i gratuït dins del sistema sanitari públic. Foradada també ha volgut recordar que el 25 de novembre és el Dia internacional contra les violències de gènere. En aquest sentit, la candidatura ha mostrat tot el seu suport al moviment feminista en la decisió de mantenir les mobilitzacions d'aquest dia malgrat la coincidència amb les eleccions i el veto de la Junta Electoral. Com a mostra d'aquest suport, tots els apoderats de la CUP-AE portaran un adhesiu remarcant que el 25-N és el dia de lluita contra les violències de gènere.

L'acte ha comptat amb la presència de representants de diferents organitzacions i col•lectius feministes i d'alliberament LGTI, i ha finalitzat amb Isabel Vallet i representants d'aquestes organitzacions enganxant una placa simbòlica amb el nom de transsexual Sònia a la glorieta.

 

Programa sencer:

http://issuu.com/cupnacional/docs/programa-cup-societat_no_patriarcal