Tot el suport a la vaga del 15 de setembre a Mallorca i animem a participar de les mobilitzacions convocades pels pròxims dies a diverses ciutats valencianes en defensa de l'educació pública.

Al País Valencià es porten ja dues setmanes de classes i, després de les infames condicions higièniques que s'estan patint a les aules, per fi, els i les estudiants d’arreu les nostres comarques comencen a donar-nos un clar exemple de combativitat, mentre la consellera Català i la Inspecció Educativa, continuen impedint que es treballe amb unes mínimes i dignes condicions.

Mentrestant, i un curs més, són els companys i les companyes de l’Assemblea de Docents de les Illes, les que tornen a la càrrega amb una nova jornada de vaga en defensa de l’educació pública a Mallorca, convocada per aquest dilluns 15 de setembre.

Tot i que des de la COS entenem que ara mateix, convocant jornades aïllades de vaga no fem més que donar alè a la caixa de les respectives conselleries (amb l’estalvi corresponent de les nostres nòmines), també tenim molt clar que hem de posar-nos de valent a treballar per bastir un moviment que ens aglutine a tots els col·lectius i assemblees de docents d’arreu de les comarques dels Països Catalans i que ens puga permetre organitzar la Vaga General Indefinida que necessitem.

Així, les companyes de l’Assemblea de Docents de les Illes ara mateix són un referent únic al nostre país, i devem sostenir i solidaritzar-nos amb la seua lluita… tal com férem l’any passat amb la Vaga Indefinida que convocaren i que fou un gran èxit.

Devem començar a reivindicar, i tenir com a un dels nostres objectius principals, aconseguir posar-nos a caminar igual que feren els i les docents que el 1982 aguantaren més de 40 dies de vaga pels seus drets laborals i per una escola pública digna. Aquella vaga va acabar amb una victòria sense precedents al sector de l’ensenyament, aconseguint molts dels drets que els i les docents estem perdent actualment. És temps, doncs, de posar-nos a caminar seguint els exemples de les companyes i companys de l’Assemblea de Docents de les Illes, i d’aquelles companyes i companys que lluitaren i guanyaren a la Vaga del 1982.

Així doncs, des de la COS:

· Ens solidaritzem amb la vaga del 15 de setembre a Mallorca.

· Animem a participar de les mobilitzacions que tindran lloc el dimecres 17 de setembre a Alacant i el dijous 18 de setembre a Castelló de la Plana, València i Elx.

· Fem una crida per tal d’unir les lluites dels i les docents, dels i les estudiants, de la mà del SEPC, i del conjunt de les persones treballadores, per recuperar tots els drets i tota la dignitat que hem anat perdent en els darrers anys.

Per una escola pública, de qualitat, laica, no sexista, integradora, gratuïta, universal i en català. Per una docència amb unes condicions de treball realment dignes. Si ens organitzem. Si lluitem. Ho podem tot.

Sectorial d'Educació de la COS / @COSeducacio