Concentració per denunciar la precarietat laboral dels docents i la mercantilització de l’ensenyament públic.

El pròxim divendres 30 d’agost, a les 18.00 h, la Sectorial d’Educació de la COS (Coordinadora Obrera Sindical) convoca una concentració de mestres i professorat. La trobada serà davant del Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202-226) de Barcelona. Té com objectiu denunciar les condicions de precarietat laboral dels docents i la mercantilització de l’ensenyament públic.

També es presentarà una campanya contra les arbitrarietats del Departament i les direccions en els nomenaments d’interins i substituts (selecció a través de perfils i entrevistes) des de la qual es puguin denunciar les irregularitats i estendre la solidaritat.

Davant l’actual situació creiem que és urgent i necessari defensar l’escola pública lluitant pels drets laborals dels mestres i professors. Aquesta és la nostra responsabilitat amb l’escola pública. Una escola en la qual creiem i que veiem cada dia més i més amenaçada. Les millores en les condicions laborals del col·lectiu i la transparència en la contractació és imprescindible per mantenir una escola de qualitat.

També volem debatre altres formes de lluita que hi ha hagut als Països Catalans i per això parlarem amb companys que actualment estan organitzant la vaga d’inici de curs de les Illes i amb companyes del País Valencià.

Cal que treballem per a teixir i coordinar unes seccions sindicals combatives a cada escola, institut, barri, poble i ciutat, que treballin juntament amb els moviments socials i assemblearis en defensa de l’ensenyament públic i que siguin capaces de proposar solucions a la situació de precarietat laboral i atur a la qual es veuen sotmeses milers de treballadores de l’ensenyament.

Comencem el curs lluitant

Del 24 al 31 d'agost / Marxa per l'educació pública de l'Assemblea Groga #EducacioEnMarxa www.assembleagroga.info

Divendres 30 d'agost / Concentració davant la Conselleria d'Educació / 18.00h Via Augusta, 202-226 (Barcelona)

 

 

Sectorial d'Educació de la COS / www.coseducacio.wordpress.com / @COSeducacio