Les docents de la COS dels centres públics del Vallès Occidental hem registrat aquesta nova secció al Departament de Treball, i així ho hem notificat als Serveis Territorials.

Aquest pas formal ens permet un més gran reconeixement de la nostra entitat com aorganització a l’hora de reclamar els nostres drets. Hem decidit organitzar-nos assembleàriament per defensar els nostres drets com a treballadores, i més concretament, per combatre allò que ara mateix més ens perjudica en el nostre dia a dia laboral:

-la inestabilitat laboral artificial, que interromp contractes malgrat la continuïtat flagrant;

-els acomiadaments al juny, abans de la finalització real de les tasques reglamentàries,i abans de la incorporació de titular a la vacant;

-el patiment d’un ambient de treball en què les agressions externes, combinades amb l’assetjament laboral, amenacen amb normalitzar-se amb una sorprenent impunitat;

-un marc legal laboral absolutament ambigu que a partir de les normatives subsidiàries de la LEC provoca situacions altament conflictives en l’assignació de llocs de teball de funcionàries interines i funcinàries de carrera.

Som conscients que aquest clima laboral que estem vivint és una conseqüència de l’aplicació de polítiques públiques que perjudiquen la majoria de la població, i que al cap i a la fi acaben perjudicant-nos també en l’àmbit laboral.

-privatitzacions de serveis públics que s’ha demostrat abastament que no funcionen i acaben resultant més cares que la gestió directa;

-precarització de les treballadores dels serveis públics, que fan que l’atenció als ciutadans se’n ressenti;

-potenciació de la segregació escolar amb diners públics, amb els conflictes pedagògics i socials que això implica, i que necessàriament ens afecta en la nostra tasca d’ensenyants.

Si busques un sindicat on puguis defensar de manera activa els teus drets, una organització combativa i assembleària que doni suport a afiliades i companyes dels nostres centres laborals,i que defugi la burocratització, posa’t en contacte amb nosaltres!