COMENCEM A MOURE LA VAGA GENERAL 29S!!
7S JORNADA INTERNACIONAL DE LLUITA!!

El company Gonçal Bravo, com a Coordinador General de la COS, va presentar el passat dissabte 28 d’agost el preceptiu preavís de convocatòria de Vaga General (que està a la disposició de qualsevol company i companya que el vulgui sol·licitar), davant el Ministeri espanyol de treball i immigració, els departaments autonòmics de treball de la CAC, CAPV i CAIB, així com davant de les patronals dels tres territoris del nostre país, amb govern autonòmic al sud de l’Albera.

Al preavís presentat, s’exposaven com a principals motius per convocar la Vaga General:

 • l’aprovació del Reial Decret Llei 10/2010 de 16 de juny de Reforma Laboral;

 • els augments d’impostos indirectes;

 • la supressió de la despesa pública;

 • les polítiques antisocials contra les persones migrants;

 • i els atacs als drets nacionals del nostre poble.


I es presentaven les següents demandes com a objectius finals d’aquesta vaga per la COS (tot i esser conscients que dissortadament encara som molt lluny de poder assolir aquests objectius, hem de marcar els nostres objectius polítics per avançar en l’organització i la lluita pel nostre alliberament com a persones, com a classe i com a poble):

 • L’abolició del Real Decret Llei 10/2010 de 16 de juny, donades les negatives implicacions que té per a les actuals condicions laborals i la creació d’ocupació.

 • L’establiment d’un Salari Mínim de 1.200 €, prestació d’atur de caràcter indefinit fins trobar un lloc de treball, i supressió dels augments d’impostos indirectes que ataquen fonamentalment l’economia de les persones treballadores.

 • Un augment de la despesa social i inversió en serveis públics (ensenyament, sanitat, transports, etc.) com a única forma viable de reactivació econòmica i de sustento per totes les famílies treballadores; així com polítiques ecològiques a favor de la defensa del nostre patrimoni natural.

 • El respecte a la lliure determinació i sobirania del poble treballador del nostre país.Per altra banda, des del sindicat creiem que és vital la màxima implicació de tothom en aquesta vaga, suport i solidaritat. Per la qual cosa, us fem arribar tot un seguit de documents que us seran més que útils…

 • Document de preguntes i respostes sobre la vaga general;

 • Preavís de vaga per l’empresa;

 • Cartell, enganxines, etc.

 • Cartell de la jornada de lluita internacional convocada per la Federació Sindical Mundial per al 7 de Setembre.


Així mateix, us anunciem en aquest correu que el proper 7 de Setembre és la Jornada Internacional de Lluita convocada per la Federació Sindical Mundial – FSM, sota el lema “No pagarem les seues crisis. Per una alternativa a favor de les persones treballadores”, i a la que la COS hem decidit donar-hi suport, participant-hi (i per a la que comptarem amb el suport de les organitzacions membres de la CNEI, així coma amb altres col·lectius i organitzacions arreu de les nostres comarques)

Les raons per participar d’aquesta Jornada Internacional per primer cop, són diverses:

 • La primera i òbvia, sumar-s’hi a una acció mundial contra la crisi i pels drets de les persones treballadores;

 • Fer la primera acció sociolaboral d’abast nacional que pugui tenir ressò a nivell internacional;

 • Fer visibles els Països Catalans, i la nostra situació de total dependència… i principalment, la cada cop més terrible situació que pateix una part importantíssima de la nostra classe;

 • Fer feina unitària de llarg abast arreu del país, com a primera prova seriosa d’escalfament de cara a la Vaga General del 29S al sud de l’Albera.


Per a això, i tal i com es proposa al darrer punt del document “Preguntes amb desposta sobre la Vaga General” (que us adjuntem), us proposem que de cara al proper dimarts:

 • sortiu a encartellar, pintar i/o penjar pancartes;

 • organitzeu piquets informatius als principals accessos de polígons industrials, transport públic, barris, etc., per repartir informació convocant a la vaga general, explicant què implica la nova contrareforma laboral, etc.

 • si podeu, organitzeu concentracions de protesta en espais públics, oficines dels serveis d’ocupació, seus de partits, etc.


Un cop fet tot això, recolliu fotografies i cròniques per tal de poder-ho fer arribar a la FSM.


Al mateix temps, per qualsevol dubte, desacord, demanda d’ajuda, assessorament, etc., restem a la vostra completa disposició, i oberts a qualsevol crítica, etc.

No oblidem mai que açò ho hem de fer entre totes i tots… i ens cal el màxim de col·laboració, participació i suport.

Només entre totes i tots podrem aturar açò que ens ve.

Només caminant totes i tots plegats, podrem avançar amb pas ferm i segur cap a la Vaga General i més enllà!!


Per la dignitat, la terra i el treball… a la Vaga General!!Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans


PS: si necessiteu cartells, octavetes, etc., no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.