Aquesta empresa ha fet fora la nostra companya Tamy per haver-se afiliat a la COS

El passat dijous 5 de novembre, diverses persones solidàries convocades per la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ens concentrarem davant les oficines de l’agència de col·locació Coccinelle (carrer Diputació 251 de Barcelona).

Aquesta empresa ha fet fora la nostra companya Tamy per haver-se afiliat al nostre sindicat i, a més, per demanar que es respectaren els seus drets laborals més bàsics: descans establert per llei durant la jornada laboral, la comunicació legal de les hores extres que havia de fer o que se li regularitzés el contracte, ja que la família on treballava havia canviat de domicili, entre altres.

La concentració fou davant de l'oficina de Coccinelle, agència de col·locació del sector de treballadores de la llar. Tanmateix, les persones solidàries pujarem a les oficines de Coccinelle a exigir a aquesta empresa la reubicació de la nostra companya i, també el cessament de tota la repressió sobre ella, ja que encara no li han pagat ni nòmina, ni quitança, ni altres indemnitzacions que li corresponen per llei.

Durant la trobada, les dues empresàries amb les quals conversarem, caigueren en contínues contradiccions. D’una banda responsabilitzen a la família de totes les irregularitats esmentades. Alhora, argumentaven que la companya Tamy és una excel·lent treballadora, però, es negaven a estudiar la reubicació de la nostra companya en un altre centre de treball de forma taxativa. Finalment, arrencarem un tímid i inconcret (no ens volgueren donar una data) compromís per part de les empresàries, per tal de mantenir una reunió amb la Tamy i la COS, al llarg d’aquesta setmana, per tal de parlar sobre la reubicació.

Avui, encara esperem aquesta cita. Per tant des de la COS anunciem que seguirem amb la nostra campanya de denúncia pública de les accions repressives de Coccinelle cap a la nostra companya pel simple fet d’exercir els seus Drets Fonamentals i per demanar que es respectés la legalitat laboral més bàsica.

En resum, exigim a Coccinelle la reubicació de la companya en una altra llar i aquesta vegada respectant tots els drets laborals bàsics. Exigim també a Coccinelle que pari de represaliar a la nostra companya i li pagui tot el que li deu. I finalment exigim a Coccinelle que respecti tots aquests drets ja no només amb la nostra companya sinó amb totes les treballadores i treballadors que passen per la seva agència.

Coccinelle explota. Si ens toquen a una, ens toquen a totes

 photo conce-Coccinelle-explota.png