La classe treballadora hem d’acabar amb la impunitat amb què actua el feixisme

Des de la COS condemnem enèrgicament l’assassinat del militant sindicalista i antifeixista bretó Clément Méric, de només 18 anys. L’agressió es va produir el dijous 5 de juny, prop de l’estació de Saint-Lazare (al nord-oest de París, França), quan el jove eixia d’una botiga de roba i un grup de cinc feixistes el van apallissar, propinant-li diversos cops amb un puny americà. El jove, greument ferit, va ser traslladat a l’hospital Salpêtrière de la capital francesa, on es va anunciar la seva mort cerebral hores després.

Segons les primeres investigacions i la informació del comunicat del Parti de Gauche (on també militava Clément) els agressors serien membres de la Joventut Nationalista Revolucionària (JNR), un partit neonazi que es va fundar al 1987, vinculat amb el partit xenòfob Front nacional de Marine Le Pen.

Ara fa 20 anys un grup de nazis matà d’una pallissa al jove militant independentista i antifeixista als Països Catalans, Guillem Agulló, i justament aquests dies un regidor del partit xenòfob i feixista Plataforma per Catalunya l’insultava i aplaudia la seua mort amb total impunitat (veure comunicat d’Arran Gramenet) a través de twitter, havent-se suspés posteriorment seu compte (veure notícia a La Directa). També un ultra de Burjassot ha celebrat la mort d’en Guillem i en Clément (llegir notícia a La Directa).

Les persones revolucionàries que lluitem per l’alliberament social, nacional i de gènere seguim patint les mateixes agressions feixistes, als carrers i a les institucions, que patíem fa dècades. Però la resposta de les lluitadores revolucionàries segueix sent i seguirà sent la mateixa, plantar cara a les agressions, respondre a cada una d’elles, i aïllar i eliminar el feixisme dels carrers i places dels nostres pobles.

Cap agressió sense resposta!

València – Barcelona (Països Catalans), 7 de juny de 2013
Secretaria de relacions internacionals de la Coordinadora Obrera Sindical