El passat 5 de Gener, militants de la Coordinadora Obrera Sindical – COS van participar juntament amb companys d’altres sindicats de classe, al piquet convocat per la CGT, contra l’empresa turística City Tour a Barcelona, en solidaritat amb els companys acomiadats i sancionats.

L’acció, s’emmarca en l’inici d’una campanya de denúncia de les situacions laborals amb les quals es troben els treballadors d’aquesta empresa, on companys de la mateixa ja han estat acomiadats i sancionats. Vora les 10:15h. del matí del dijous 5, una quarantena de persones va tallar un dels laterals de Plaça Catalunya de Barcelona, des d’on surten diàriament els busos de l’empresa turística City Tour per demanar l’aturament d’acomiadaments i sancions cap als treballadors d’aquesta que reclamen la millora de les seves condicions laborals, aturant aproximadament durant una hora i mitja el trànsit i el servei d’aquests. L’empresa City Tour, es va veure obligada a reubicar el gran nombre de turistes que es trobaven a dalt dels autobusos, en altres línies d’altres indrets de la ciutat per poder seguir amb el trajecte.

L’acció és l’inici d’una campanya que comptarà amb més piquets per tal de denunciar la situació i fer que l’empresa compleixi amb els drets de les treballadores retirant sancions i aturant els acomiadaments; aquesta campanya anirà molt més enllà dels Països Catalans, ja que aquesta empresa opera en molt d’altres indrets de l’Estat i s’estan donant situacions semblants. La COS, com a mostra de solidaritat amb les companyes en lluita, vam ser-hi presents, igual que hi serem en les futures mobilitzacions per seguir defensant els drets de totes les treballadors que lluiten per les seves dignes condicions laborals. Animem a tothom a participar en les properes convocatòries.

Endavant amb la lluita de la classe treballadora.

Coordinadora Obrera Sindical – COS, Barcelona, gener de 2012.