Comunicat sobre la vacunació contra la Covid-19 de totes les treballadores i treballadors del sector veterinari.

Estimades companyes i companys treballadors del sector veterinari.

Els i les veterinàries de València hem rebut per part del nostre Col·legi Oficial un comunicat per iniciar el procés de vacunació contra la Covid-19. La reunió entre els Col·legis Oficials i la Conselleria de Sanitat va concloure que es vacunarà els professionals veterinaris com a membres del grup 3b, establit pel pla de vacunació del Ministeri de Sanitat del govern espanyol.

En este comunicat es fa saber que els Col·legis Oficials han insistit en la conveniència de vacunar tota la resta del personal que treballa en els centres veterinaris, però la Conselleria ha informat que no seran inclosos, en no estar contemplats en l’“estratègia nacional” de vacunació.

És a dir, per tant, la negativa a vacunar tots els treballadors i treballadores del sector ve per part de la mateixa Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. Així, com a Sindicat considerem que això és un greu error i deixa desprotegida a la resta de les treballadores i treballadors.

Durant tot aquest temps de pandèmia hem estat en primera línia exposades i exposats al virus, tant veterinaris com auxiliars i recepcionistes. Per això, des de la COS, exigim la vacunació completa a tots els treballadors de centres veterinaris independentment de la seua categoria professional.