Durant tot el dia milers de persones s’han mobilitzat arreu dels Països Catalans: Barcelona, València, Palma, Girona, Tarragona, Manresa, Lleida, Manlleu, Castelló de la Plana, Vilafranca del Penedès i Alacant, sota el lema Ni retallades, ni repressió, ni reforma laboral. Andreu llibertat!

Des del grup de suport s’ha destacat que lluny del silenciament i el desgast que pretenen accions repressives com l’empresonament d’Andreu, durant els 18 dies que han passat des de la seua detenció, les mostres de suport, les adhesions i les mobilitzacions s’han anat multiplicant arreu del territori.

Més de mig miler de persones han participat en la manifestació de Tortosa. La marxa ha estat encapçalada per familiars i amics d’Andreu amb la pancarta que deia “Andreu llibertat”, en segon lloc representats d’entitats i organitzacions socials, sindicals, polítiques i culturals adherides al grup de suport han portat una pancarta amb el lema “Ni retallades, ni repressió, contra la reforma laboral”. Entre els representants socials hi havia portaveus d’USTEC, CCOO i UGT, així com diversos càrrecs polítics del territori (Paco Gas, Alcalde de Roquetes, o Cinta Galiana, Josep Monclús i Alícia Gamundi, regidors de Tortosa), membres de moviments socials i plataformes ciutadanes (com la Plataforma en Defensa de l’Ebre, l’Acampada Tortosa 15M…), o representants culturals com Emigdi Subirats, vicepresident d’Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre, la colla de Gralles i Dolçaines de Jesús o els Dimonis de Vinaròs, d’entre altres.

La manifestació s’ha aturat davant la seu de CiU per tal d’assenyalar “els culpables de la situació de vulneració dels drets fonamentals en què avui en dia es troba Catalunya”. També s’ha destacat que el cas de l’empresonament d’Andreu no és un fet aïllat, ·hi ha centenars d’Andreu castigats i criminalitzats per defensar un món més just, però a ell li han privat el seu dret més fonamental, la llibertat”. Alhora, s’ha demanat a CiU i al govern de la Generalitat que es persegueixi els veritables culpables de la greu situació social i econòmica que estem patint: polítics corruptes, especuladors, banquers… En aquest sentit, durant el seu recorregut, la manifestació s’ha aturat davant les oficines de La Caixa, també s’han cridat lemes com: “Andreu llibertat, Millet a la presó”, “Prou retallades”, “Li diuen democràcia i no ho és”…

En acabar l’acte, davant la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, s’han fet diverses intervencions en què s’ha destacat que “avui ja fa 18 dies que Andreu no té llibertat” i també s’ha llegit una carta escrita per ell mateix i enviada des de Brians.

Cal destacar, a més, que aquesta mateixa setmana, el seu company Rubén va ser deixat en llibertat sense fiança “perquè presentades les proves policials, el jutge va considerar que no procedia la presó preventiva”. El fet que Andreu, després de 18 dies, no tinga un jutjat assignat, fa que s’estiga endarrerint de manera inexplicable el seu procés.

Des del grup de suport s’ha anunciat que el proper 29 de juny es farà un concert amb músics i grups ebrencs en solidaritat amb el jove empresonat.

 
*Llibertat Rubén i Andreu*
*Grup de suport de les Terres de l’Ebre*
*bloc <http://www.andreullibertat.wordpress.com> |
twitter<https://twitter.com/AndreuLlibertat>|
facebook <https://www.facebook.com/AndreuCurtoBaigesLlibertat>*