04/12/2011 – Resolució Secretariat Nacional

El darrer 10 de Novembre eixia publicat a l’edició en línia del setmanari La Directa que l’empresa CEMEX havia aprovat el trasllat de la producció de ciment de la planta que aquesta empresa hi té a Alcanar (Montsià), a la planta de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat). Podeu veure aquest article a http://www.setmanaridirecta.info/noticia/cemex-tornara-fabricarciment-laplanta-de-sant-feliu-de-llobregat .

De seguida ens posàrem en contacte amb els nostres afiliats i afiliades a la planta d’Alcanar per recaptar tota la informació sobre aquest hipotètic trasllat de producció de ciment. Els i les nostres afiliades van rebre angoixats aquesta informació, i de seguida el nostre representant al comitè d’empresa va convocar una reunió extraordinària d’aquest. Cap de la resta de sindicats del comitè d’empresa -CCOO, UGT, i Asamblea de Trabajadores de planta de Alcanar- no en tenia constància d’aquest trasllat.

El següent pas fou reunir-se amb la direcció de la planta d’Alcanar, i aquesta negà aquesta informació, afirmant desconèixer la font d’aquesta noticia. En vista d’aquestes informacions creuades i contradictòries, demanàrem al setmanari La Directa quines eren les seues fonts, per tractar d’esbrinar l’origen d’aquesta noticia. Les companyes de La Directa ens informaren que les fonts eren la mateixa direcció de la planta de Sant Feliu de Llobregat, i l’Ajuntament d’aquesta població.

Així doncs, se’ns plantegen tres opcions:

  • La direcció de la planta de Sant Feliu de Llobregat i l’Ajuntament d’aquesta ciutat han llançat aquesta falsa notícia per guanyar credibilitat al Baix Llobregat.
  • La planta d’Alcanar ha enganyat al comitè d’empresa negant la notícia, sabent que aquesta notícia impopular provocaria malestar i mobilitzacions.
  • La direcció general de CEMEX ha decidit aquest trasllat donant ordres de què encara no es comunique als i les treballadores.

Davant de totes aquestes hipòtesi, el nostre sindicat vol deixar ben clar que continuarà recaptant tota la informació per descobrir la veritat al respecte, i que tots i totes les treballadores d’ambdues plantes sàpiguen quines són les intencions reals de l’empresa CEMEX.

Per últim, voldríem denunciar el paper de l’empresa CEMEX, que trasllada la producció d’unes a d’altres plantes, jugant amb els llocs de treballs i la subsistència dels i les treballadores, per tal d’assegurar-se la seua taxa de benefici.

La COS, com a sindicat d’alliberament català, s’oposarà a totes les deslocalitzacions que es plantegen als Països Catalans, deixant clar que el veritable enemic són les empreses que juguen amb el nostre present i futur, i no els obrers i obreres que acullin la producció.

Seguiu informant-vos de l’evolució d’aquesta noticia al nostre web www.sindicatcos.cat


Descarregar el comunicat en .PDF

Països Catalans, a 5 de Desembre de 2011
Secretariat Nacional de la COS